Alegeri parlamentare 2012: 576 de incidente in primele trei saptamani de campanie

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 08:03
2140 citiri
Alegeri parlamentare 2012: 576 de incidente in primele trei saptamani de campanie

Campania electorala pentru parlamentarele din 9 decembrie s-a desfasurat, in primele trei saptamani, "in limitele normalului", Ministerul Administratiei si Internelor inregistrand 576 de incidente, mai putin ca in timpul campaniei pentru locale, cand au fost semnalate peste 1.500 de nereguli, a declarat luni ministrul Internelor, Mircea Dusa.

"Apreciem la nivelul MAI ca de aceasta data campania s-a desfasurat in limitele normalului. Daca facem o comparatie cu alegerile locale din aceasta vara, numarul evenimentelor inregistrate in MAI este mult mai mic.

Daca in vara, dupa trei saptamani de campanie electorala, erau inregistrate peste 1.500 de incidente la nivel national, de data aceasta sunt 576 de evenimente care se refera la actiunile pe care partidele politice le desfasoara nu intotdeauna cu respectarea legii. Nu am avut probleme deosebite. Sunt si cateva cazuri care se incadreaza in prevederile articolul 55 din Legea 35 legat de mita electorala. Dar, in general, campania se desfasoara in limitele normalului", a spus Dusa.

In context, el le-a solicitat prefectilor si institutiilor din subordinea MAI sa fie "foarte exigente, sa aplice legea echidistant, indiferent de formatiunile politice" din care fac parte competitorii electorali.

Referitor la masurile organizatorice vizand alegerile, el a precizat ca peste 59.000 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera si pompieri vor asigura paza si securitatea sectiilor de votare in perioada in care buletinele de vot se vor afla in incinta acestora.

"Au fost luate toate masurile ca alegerile sa se desfasoare corect, cu respectarea legii, ca votul din 9 decembrie sa reflecte numai si numai dorinta electoratului", a spus Mircea Dusa.

El a subliniat ca procesul electoral presupune o "activitate complexa" si le-a cerut prefectilor sa fie "foarte responsabili" in organizarea scrutinului la nivel local, ca "sa nu lase loc de interpretare"

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: AGERPRES