Alegeri parlamentare 2012: Ce candidati semneaza pentru unirea cu Basarabia

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 11:25
3493 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Ce candidati semneaza pentru unirea cu Basarabia

Candidati ai principalelor partide angrenate in cursa electorala pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie au semnat Pactul pentru Basarabia.

Victor Ciorbea si Catalin Croitoru, candidati pe listele USL, Gheorghe Udriste, Teodor Maries si Tudorel Pruna din partea ARD, precum si Mircea Chelaru si Eugen Mihalache, candidati pe listele PP-DD, sunt primii semnatari ai Pactului pentru Basarabia, se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Cei sapte concurenti electorali si-au asumat, prin semnarea pactului inaintat de peste 30 de organizatii nonguvernamentale din Romania, Republica Moldova si diaspora, cuprinse in Platforma Civica Actiunea 2012, indeplinirea mai multor solicitari, printre care: aparitii publice privind necesitatea reintregirii nationale si recunoasterea existentei unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, finalizarea procedurilor de adoptare a zilei de 31 august (Ziua Limbii Romane) ca sarbatoare legala, acordarea cetateniei romane in mod automat si simplificat tuturor celor care se declara etnici romani in documentele oficiale din Republica Moldova.

"Basarabia e Romania" - Marsul pentru Unire, in imagini (Galerie foto)

Candidatii semnatari devin, astfel, primii promovati si recomandati alegatorilor pe site-ul Pact pentru Basarbia.

Organizatorii initiativei asteapta din partea tuturor candidatilor angajati in lupta politica asumarea mesajului unirii prin semnarea cat mai grabnica a documentului programatic. In acest fel, numele participantilor la cursa electorala vor fi aduse in atentia alegatorilor.

Platforma Civica "Actiunea 2012" sustine unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.

D.R.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
Jurnalistul Dan Cărbunaru a fost numit marţi, 7 decembrie, în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului şi purtător de cuvânt al Guvernului. Anunţul a fost...