Ziare.com

Alegeri parlamentare 2012: Ce candidati semneaza pentru unirea cu Basarabia

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 11:25

   

Alegeri parlamentare 2012: Ce candidati semneaza pentru unirea cu Basarabia
Candidati ai principalelor partide angrenate in cursa electorala pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie au semnat Pactul pentru Basarabia.

Victor Ciorbea si Catalin Croitoru, candidati pe listele USL, Gheorghe Udriste, Teodor Maries si Tudorel Pruna din partea ARD, precum si Mircea Chelaru si Eugen Mihalache, candidati pe listele PP-DD, sunt primii semnatari ai Pactului pentru Basarabia, se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Cei sapte concurenti electorali si-au asumat, prin semnarea pactului inaintat de peste 30 de organizatii nonguvernamentale din Romania, Republica Moldova si diaspora, cuprinse in Platforma Civica Actiunea 2012, indeplinirea mai multor solicitari, printre care: aparitii publice privind necesitatea reintregirii nationale si recunoasterea existentei unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, finalizarea procedurilor de adoptare a zilei de 31 august (Ziua Limbii Romane) ca sarbatoare legala, acordarea cetateniei romane in mod automat si simplificat tuturor celor care se declara etnici romani in documentele oficiale din Republica Moldova.

"Basarabia e Romania" - Marsul pentru Unire, in imagini (Galerie foto)

Candidatii semnatari devin, astfel, primii promovati si recomandati alegatorilor pe site-ul Pact pentru Basarbia.

Organizatorii initiativei asteapta din partea tuturor candidatilor angajati in lupta politica asumarea mesajului unirii prin semnarea cat mai grabnica a documentului programatic. In acest fel, numele participantilor la cursa electorala vor fi aduse in atentia alegatorilor.

Platforma Civica "Actiunea 2012" sustine unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.

D.R.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2545 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce candidati semneaza pentru unirea cu Basarabia

Astia s-ar uni si cu Siberia si cu mama lor pentru a intra in parlament. Fripturisti. E vre-unul din ei mare politician ? Doar martafoi. Cel putin Ciorbelu a luat-o razna rau. Auzi la ei, "semneaza pentru unirea cu Basarabia", pai asta ma zaluzilor se face nu se mai semneaza. Si se face cand va veni vremea. Odata a fost in '90 dar Ilici special a ratat-o.

 

iata ce trebuie facut

Romania sa ofere cetatenia romana si la rusi, ucrainieni, gagauzi nu doar la moldoveni pentru a nu ramane intre Nistru si Prut numai rusi si a indeparta pentru totdeauna unirea cu Romania. Masi multe poduri peste raul Prut si cale ferata de tip european intre Chisinau si Iasi (facuta cu bani europeni).

inainte de unire...

Si eu semnez pentru UNIRE dar inainte trebuie sa faca Transnistria tara independenta. Rusia nu accepta unirea impreuna cu Transnistria si va castiga lupta imediat cu Republica Moldova.

 

Campania electorala aduce in prim plan tot felul de obiective care

mai de care mai greu realizabile, ca sa nu zic imposibile!
Candidatii isi indoapa alegatorii cu "gogosi" electorale!

 

unire unire unire ,traiasca romania mare de la nistru pin la tisa

ce asteptati sa semanti pentru reintregirea patrie mama romania ,ilici ,ponta si toata ciurma clasei politice romanesti ,aratati cit de patrioti si nationalisti sunteti romanilor macar asta faceti in 20 de ani ,curaj nu fiti lasi si tradatori de neam si tara,curaj si demnitate

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor