Alegeri parlamentare 2012: Elena Udrea isi castiga detasat colegiul de deputat din Roman

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 14:41
5840 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Elena Udrea isi castiga detasat colegiul de deputat din Roman
Foto: Facebook/Elena Udrea

Deputatul PDL, Elena Udrea, nu va avea probleme in a obtine un nou mandat in Parlamentul Romaniei.

Conform unui sondaj de opinie realizat de voluntari ai Asociatiei pentru Demnitate si Valoare Umana, pe un esantion de 1.000 de persoane, in perioada 9-12 noiembrie, cu o marja de eroare de +/-3,2%, Elena Udrea va obtine 56,75% din intentiile de vot in colegiul in care candideaza, ce cuprinde Roman si comuna Ion Creanga.

Candidatul USL din colegiul 4 Neamt pentru Camera Deputatilor, Liviu Bratescu, se afla cu mult in spatele Elenei Udrea, intrunind doar 30,51% din intentia de vot. Candidatul PP-DD, Gabriel Andrici, ar obtine 7,99% din voturi, iar Constantin Ghica din partea PER este situat pe locul patru, cu 2,71% din intentiile de vot.

Potrivit aceluiasi sondaj, Daniel Enache, din partea PRM intruneste 1,42% din intentiile de vot, iar Denis Popovici(PP)- 0,42%. Pe ultimul loc se afla candidatul UDMR, Eros Levente, ce intruneste 0,14% din intentiile de vot.

Alegeri parlamentare Neamt 2012

Intentia de vot mult mai ridicata a candidatului PDL se explica si prin nivelul ridicat de notorietate a Elenei Udrea. Astfel, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului este cunoscuta de 98% dintre romascani. In schimb, candidatul USL, Liviu Bratescu, are o notorietate scazuta, fiind cunoscut de doar 28,5% dintre locuitorii municipiului Roman.

In ceea ce priveste intentia de vot pentru partidele politice, ARD se apropie de scorul obtinut la alegerile locale. Astfel, la nivelul municipiului Roman, in iunie, APEL (alianta din care faceau parte PDL, PNTCD si UNPR) a obtinut 46% dintre voturi, in timp ce, la ora actuala, intentia de vot a ARD (PDL-FC-PNTCD) este de 43%.

Intentia de vot a USL la nivelul municipiului Roman este de 38%, fiind mai ridicata decat intentia de vot a candidatului Puterii in colegiul Elenei Udrea, care are doar 30,51% din intentia de vot.

PP-DD are o intentie de vot de 11%, PER este preferat de 4% dintre alegatori, PRM de 2,8%, PP de 1% si UDMR de 0,2% dintre romascani.

Cifrele au fost obtinute prin redistribuirea nehotaratilor care reprezinta 30% dintre totalul respondentilor. Sondajul a fost realizat la comanda ARD Roman.

Eveniment Quarterly Report

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că Guvernul va creşte masiv amenzile, va confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune şi va impozita cu 70% tot ce înseamnă avere...
#sondaj Elena Udrea Roman, #sondaj Elena Udrea alegeri parlamentare, #Elena Udrea candidat ARD Neamt, #Elena Udrea alegeri parlamentare 2012 , #alegeri parlamentare 2012