Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alegeri parlamentare 2012: Linie telefonica pentru sesizarea fraudelor

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 20:35
2162 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Linie telefonica pentru sesizarea fraudelor
Foto: Arhiva

Asociatia Pro Democratia (APD) va pune la dispozitia alegatorilor un Telverde cu acces gratuit 0800.070.100 si platforma online www.alegericorecte.ro, pentru a fi sesizate nereguli si fraude din timpul alegerilor parlamentare.

Potrivit unui comunicat al APD, linia telefonica va fi disponibila sambata, intre orele 9.00 si 20.00, si duminica, intre 7.00 si 23.00, si va putea fi utilizata de catre cetateni si pentru a obtine informatii referitoare la detalii tehnice legate de procesul electoral. Sesizarile vor fi directionate catre institutiile relevante si vor fi urmarite de catre APD.

Pagina web contine ca element central o harta interactiva care permite utilizatorilor sa marcheze nereguli si fraude electorale, cu posibilitatea de a include descrieri, de a posta fisiere audio, video sau imagini sau de a recomanda legaturi web. Pe harta se pot marca mai multe tipuri de activitati care contravin legislatiei in vigoare si recomandarilor internationale in materie electorala, pornind de la mita sau vot dublu pana la campanie in ziua votului sau cheltuirea fondurilor publice cu scopuri electorale.

Platforma online si TelVerde au fost utilizate in 2012 ca instrumente de monitorizare a referendumului din 29 iulie si a alegerilor locale din 10 iunie, potrivit asociatiei.

Astfel, in timpul referendumului, Pro Democratia a inregistrat peste 700 de sesizari, iar in urma acestora a intocmit numeroase informari catre Biroul Electoral Central, birourile electorale de circumscriptie judeteana, Politie si parchete.

De asemenea, observatorii acreditati de catre Asociatia Pro Democratia vor monitoriza desfasurarea procesului electoral si corectitudinea votului in mai multe localitati din tara. Neregulile sesizate vor fi transmise public sambata (daca este cazul) si duminica, in timp real, prin comunicate de presa, precizeaza reprezentantii asociatiei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#telefon fraude alegeri parlamentare, #sesizare nereguli alegeri decembrie, #fraude alegeri reclamatii , #alegeri parlamentare 2012
Comentarii