Alegeri parlamentare 2012: Presedintele UNPR are sapte case

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 08:14
4906 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Presedintele UNPR are sapte case

Presedintele UNPR Gabriel Oprea, candidat pentru un post in Senat, detine sapte locuinte si un spatiu comercial, precum si doua terenuri si doua masini, potrivit declaratiei de avere pe care a depus-o la Biroul Electoral Central, inaintea alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

Actualul deputat progresist are doua apartamente in Bucuresti, dobandite in anul 1993, in urma unui partaj, precum si doua case de locuit, tot in Bucuresti, dar si una in orasul Voluntari. Nu in ultimul rand, potrivit site-ului Agentiei Nationale de Integritate, Gabriel Oprea are si doua case de vacanta, dintre care una la Constanta, precum si un spatiu comercial in Bucuresti.

Liderul UNPR are si doua terenuri intravilane in orasul Voluntari, care totalizeaza aproape 4.200 de metri patrati, dar si un autoturism Mercedes, fabricat in 2007, si un Volkswagen din anul 2012.

Alegeri parlamentare 2012 Senat Bucuresti

In ce priveste bunurile mobile detinute de deputat, acesta a declarat bijuterii in valoare de 10.000 de euro, dar si picturi, statuete, icoane sau tablouri de 50.000 de euro. In plus, in luna ianuarie a vandut un autoturism pentru suma de 6.500 de euro.

Gabriel Oprea are trei conturi bancare deschise la ING, in anul 2006, in lei, euro si dolari, valorand in total echivalentul a aproape 180.000 de euro.

Venituri totale anuale de peste 240.000 de lei

La capitolul venituri, in ultimul an fiscal, fostul ministru al Apararii a primit un salariu anual de 55.824 de lei, de la MApN, precum si 3.095 de lei, de la o unitate militara. Totodata, liderul UNPR a obtinut din inchirierea a patru imobile - unul in Voluntari si trei in Bucuresti - peste 162.000 de lei in ultimul an fiscal, in timp ce din depozite bancare a primit aproape 20.000 de lei.

Astfel, veniturile totale anuale pe care le inregistreaza deputatul progresist se ridica la peste 240.000 de lei, adica echivalentul a circa 53.000 de euro.

Gabriel Oprea va candida din partea UNPR, pe listele USL, pentru un mandat de senator in Colegiul 3 din sectorul 2, unde este primar Neculai Ontanu, secretarul general al UNPR. Liderul progresist il va avea drept contracandidat pe democrat-liberalul Nicolae Serban, fost director la Eletro Util Petrosani. Fostul ministru al Apararii incearca sa obtina un al treilea mandat consecutiv de parlamentar, dupa doua mandate consecutive de deputat de Ilfov, ales pe listele PSD.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...