Alegeri parlamentare 2012: Studentii au zi libera pe 10 decembrie

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 14:22

   

Alegeri parlamentare 2012: Studentii au zi libera pe 10 decembrie
Studentii vor avea liber, pe 10 decembrie, a doua zi dupa alegerile parlamentare, pentru a putea merge in localitatile de domiciliu si sa-si exercite dreptul de vot.

Decizia a fost luata, marti, in sedinta de guvern, conform Romania Tv.

Solicitarea pentru acordarea unei astfel de zi libere i-a fost adresata premierului Victor Ponta, sambata dimineata, de catre unul dintre tinerii care vizitau sediul Guvernului cu ocazia "Zilei Portilor Deschise", iar ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, a sunat la ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru a intreba daca este posibil ca ziua de luni, 10 decembrie, sa fie declarata zi libera pentru studenti. Raspunsul primit din partea ministrului de resort a fost favorabil.

Alegeri parlamentare Bucuresti 2012

"Stroe a sunat-o pe doamna ministru sa vada daca este posibil si inteleg ca ar fi posibil. Este vorba de studentii care nu stau in orasul in care este universitatea si care vor sa mearga sa voteze. Nu imi doresc decat sa voteze cat mai multa lume, pentru ca este un vot important. Nu spun cu cine, important este sa voteze", a spus Ponta.

Acelasi tanar i-a mai cerut premierului ca studentii care vor merge acasa sa voteze sa poata calatori gratuit cu trenul.

Scrisoarea studentilor catre Ponta

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a transmis, miercuri, un comunicat in care arata ca studentii cer gratuitate pe mijloacele de transport in comun in perioada 7-10 decembrie, pentru a se putea duce sa voteze in localitatile de domiciliu si vor sa aiba zi libera in prima zi dupa alegeri.

Organizatia precizeaza ca studentii care invata in alta localitate decat cea in care au domiciliul stabil nu vor putea vota acolo unde studiaza, chiar daca au viza de flotant.

Astfel, ANOSR cere Guvernului, Ministerului Educatiei si Ministerului Transporturilor sa le acorde studentilor gratuitate pe mijloacele de transport in comun in perioada 7-10 decembrie, pentru a putea merge sa voteze in localitatile in care au domiciliile. De asemenea, studentii vor sa aiba zi libera in 10 decembrie, cand se vor intoarce din localitatile de domiciliu.

Reprezentantii aliantei studentesti au precizat ca prevederile legii electorale "ingradesc posibilitatea de exercitare a dreptului de vot pentru sute de mii de studenti romani care studiaza in alta localitate sau au venit la studii din alta tara".

Acestia sustin ca in cazul in care Guvernul nu aproba masurile propuse, studentii "vor fi nevoiti sa faca eforturi financiare considerabile" pentru a se putea duce in localitatile de domiciliu si a-si exercita dreptul la vot.

"Efectele legii electorale asupra participarii tinerilor la vot sunt o rusine pentru democratia romaneasca si un dezastru pentru orientarea clasei politice catre nevoile pe termen lung ale societatii. Vom cere modificarea legii, insa acest lucru nu se poate realiza, constitutional, inainte de alegeri. Intre timp, este foarte important ca Guvernul sa acorde gratuitate pe transportul in comun pentru a se asigura ca studentii au posibilitatea sa-si exercite dreptul la vot", a spus presedinte ANOSR, Mihai Dragos, citat in comunicat.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5264 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
StefanIntaiulSiCelMare
rank 2
Uau!
O zi in plus de beutură și fomei...
Facem chef mare la mine-n cămin.
Io pun spațiu la dispoziție.
DRK mai mere pan acasă, cand peste 7 zile vine vacanța!

Mulțam Abramburico!
DOMIHARD
rank 5
Studentii au zi libera pe 10 decembrie
Mi-e teama ca studentii costa mult mai mult abramburico pontoasa. Credeti ca Studentii pun botu' ca taranii din carciuma satului ? Nu tati, astia va iau ziua si zic ca ala de a scris deasupra mea. Pacat ca nici la vot nu cred ca se vor duce prea multi. In afara de ligile studentilor PSD, ... nu stiu zau care sa mai calce. Poate ca unii vor vrea, da' mi-e ca nu renunta la distractii.
opus9
rank 5
.
Foarte inspirata decizie luata de uslasii lui Felix Voiculescu ... in proportie foarte mare, ei sant un segment impredictibil al electoratului romanesc ... cei mai multi vor pleca in excursie si nu vor mai vota si iar probabil, un procent irelevant, va pleca acasa, unde isi vor imfluenta fanilia sau vor fi ei influentati !...
Nea_Vasile
rank 3
USL ?
Votai USL si va bagati mortu'n casa
MacGigi
rank 5
Deja ca atita invata incit ajung dottore in 2 semestre! Bravo Ponta
ai cistigat un capital de simpatie de la toti chiulangii universitari. Aceasta se numeste cacaraism intelectula, o alta oroare care se sfirseste in -ism, ca socialism, comunism,... Mai bine fa-ti valizuta, pune si o pijama mai groasa... nu se stie unde te conduc "studiile".
ovpas
rank 4
Nu cred ca va aproba
Studentii gandesc si asta ii doare pe uslasi si nu cred ca va aproba transportul gratis deoarece ar fi in pierderea lor.
szentevirginia
rank 2
ina o zi
Ar fi ideal daca li s-ar deconta si drumul!
paard
rank 2
nu le da idei..
...
niculaeda
rank 5
@szentevirginia
- si 50 de lei , daca voteaza usl ! ca la referendum .
paard
rank 2
Ce usor le e..
Ce usor se joaca cu legile, zilele libere, le schimba cum le place, sa le fie lor caldutz si sa-i voteze prostimea...ca nah isi permit.
Da-o drecu de economie...
LIBERALUL
rank 5
Călătorie gratuită!
Mamăăă,ce se vor mai oftica NAȘII!Doar ei pierd,nu SCFRul!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor