Blaga, Udrea sau MRU, sanse mari sa nu intre in Parlament - sondaj CSCI

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 19:42
8938 citiri
Blaga, Udrea sau MRU, sanse mari sa nu intre in Parlament - sondaj CSCI

Liderii PDL Vasile Blaga sau Cezar Preda, dar si deputatii democrat-liberali Roberta Anastase si Elena Udrea precum si presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, au sanse mari sa nu intre in Parlamentul Romaniei, potrivit unui sondaj CSCI.

Sondajul realizat de CSCI a vizat cele cinci colegii ale celor cinci lideri ai Aliantei Romania Dreapta, transmite Antena 3.

In acest sens, Elena Udrea, care candideaza din partea PDL in Colegiul 4 Camera Deputatilor din judetul Neamt, are doar 34 la suta in sondaje, spre deosebire de istoricul Liviu Bratescu, propunerea PNL de pe listele USL, care are o cota de 51 la suta in optiunea de vot a alegatorilor.

La randul sau, presedintele PDL Vasile Blaga ar obtine 35 la suta din totalul voturilor exprimate in Colegiul 3 Senat din judetul Timis, in timp ce contracandidatul sau, social-democratul Matei Suciu, din partea USL, are 51 la suta in sondaje.

Mihai Razvan Ungureanu, liderul Fortei Civice, ar urma sa fie votat de doar 29 la suta in Colegiul 1 Senat din judetul Arad, in care candideaza, spre deosebire de liberalul Ovidiu Marian, propunerea USL, cel care este cotat cu 50 la suta din intentiile de vot.

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda nu sta nici el prea bine in colegiul sau din judetul Buzau, potrivit sondajului CSCI. Astfel, deputatul ar fi votat de doar 31 la suta din alegatorii Colegiului 7 Camera Deputatilor, spre deosebire de cei 54 la suta dintre buzoieni care ar merge pe mana lui Marcel Ciolacu, propunerea PSD pe listele USL.

Nu in ultimul rand, fostul presedinte al Camerei Deputatilor Roberta Anastase ar obtine doar 30 la suta dintre voturi in Colegiul 11 Camera Deputatilor din judetul Prahova, spre deosebire de liberalul Paul Dumbravescu, cel care ar fi votat de 52 la suta dintre prahovenii aceluiasi colegiu.

Potrivit Antena 3, sondajul CSCI a fost realizat in perioada 11-15 noiembrie, in toate cele cinci colegii, pe esantioane de cate 1.000 de persoane. Marja de eroare este de +/- 3,1 la suta.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...