Candidatul puncte-puncte din colegiul 18 - De la cititori

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 15:09
3462 citiri
Candidatul puncte-puncte din colegiul 18 - De la cititori

Fiindca nu ma duc sa votez pe cineva pentru ca mi-a dat un pix, un tricou sau un kilogram de faina, am inceput, ca un elector disciplinat, sa ma interesez despre candidatii la parlamentare si ofertele lor electorale.

Asa am ajuns pe site-ul candidatului George Minculescu. Ce-am descoperit acolo? Nu stiu daca sa rad sau sa plang.

Habar n-aveam cine e George Minculescu. Asa ca am intrat pe site-ul lui sa vad cine e omul acesta, ce a facut pana acum, de ce imi cere votul si ce ar putea face el ca reprezentant al meu si al comunitatii mele in Parlament.

Problema e ca cine i-a facut site-ul ori a vrut sa-i faca vreo gluma, ori a fost mai mult decat neglijent.

Prima enigma: poza din header. Intr-o fotografie ne apare un barbat privindu-ne serios si cu determinare, dansul trebuie sa fie dl. Minculescu - ma gandesc.

Dar hopa, dupa cateva secunde mai apare un barbat tanar, care ne face semnul OK, zambind in timp ce vorbeste la telefon. Care dintre cei doi o fi candidatul? Daca as fi o gospodina ahtiata dupa telenovele, sigur l-as alege pe frumuselul care zambeste cu gura pana la ureche (unde tine telefonul).

Dar hai ca sunt rautacios. Omul se alege nu dupa aspect, ci dupa ce a facut in viata si ce demonstreaza ca poate sa faca pentru semenii lui. Asa ca intru in pagina intitulata "Cine sunt". Si incep sa citesc. Un om nascut si crescut in cartierul in care candideaza, muncitor, serios, profesionist adevarat. Si apoi apar sincopele. Exista o multime de paragrafe unde s-au pus puncte de suspensie (probabil textul e un draft ce trebuia completat mai tarziu).

Iata cateva exemple: "In anul......, am plecat in Belgia unde am urmat cursurile postuniversitare ale prestigioasei Universitati..........." (...) "Nu pentru ca nu imi pasa, dar ...... (link catre motivatia de a intra in politica - o sa ma gandesc cum ii spunem)". (sic!). Si punctele de suspensie continua. La capitolul "Implicare politica", dl Minculescu ne spune: "Dar cea mai mare motivatie pentru mine a fost........" (care, om bun, care?)

Imi sunt clare cateva lucruri. Site-ul domnului candidat este acela al unui draft de candidat. Tot textul e facut de mantuiala, probabil de altcineva care nu si-a dat interesul suficient si nu intelegem de ce prezentarea puncte-puncte e pusa online daca nu e gata.

In spatele unui politician e o echipa de campanie, PR, IT, marketing. E evident ca nu dl Minculescu a gresit aici, ci echipa lui. Astept cu nerabdare corecturile de rigoare si detalierea programului politic, ca sa intelegem si noi, votantii de rand de ce ar trebui sa-l votam pe George Minculescu. Fiindca dupa cum se prezinta acum, pe 9 decembrie nu-i voi putea spune decat:.............

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...