Catastrofa care pandeste dupa 9 decembrie (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 17:49
11471 citiri
Catastrofa care pandeste dupa 9 decembrie (Opinii)
Foto: daniilgaucan.wordpress.com

Imi imaginez ca nimanui nu-i este rusine de propriul nume si nu are motive sa isi ascunda adevarata identitate decat daca are cu adevarat motive sa se fereasca de ochiul public.

De cele mai multe ori, aceasta pitire a adevaratei identitati tradeaza un pacat sau o problema grava ce trebuie facuta nevazuta. Faptul, grav in sine, e cu atat mai neplacut cand il intalnim la politicieni care din asta traiesc - imaginea publica fiind identitatea lor si carnetul lor de note, daca vreti.

Cand un astfel de politician isi schimba partidul se cheama ca este un traseist. Cand un partid intreg ajunge in situatia sa practice metoda, se numeste rebranduire, reforma sau, mai onest, o noua tentativa de pacalire a majoritatii, spera ei, ignoranta.

Motivele pentru care, de exemplu, PDL a ales in mod oficial sa renunte la numele sau si sa se ascunda in spatele unui ARD insipid le stim, s-au tot enuntat si sunt tradate chiar de autorii miscarii prin cvasi-anonimatul in care s-au scufundat prin cotloanele tarii.

Ororile guvernarii ai carei autori sunt, taierile si cinismele prin care au incercat sa le sustina si sa le promoveze in fata unui popor tot mai sarac, ineficienta masurilor de lupta impotriva austeritatii - toate aceste esecuri sunt motive serioase pentru orice pedelist, oricat de infinite i-ar fi resursele de tupeu, sa se ascunda in spatele inimii care ARDe fara identitate si sa isi gaseasca un colegiu la Cucuietii de pe dealurile lui Pinalti cel somnoros.

Insa miscarile lor de imprastiere si camuflare sub diverse identitati nici nu au inceput si nici nu s-au sfarsit cu Alianta Romania Dreapta.

O buna parte dintre ostasii care au luptat alaturi de Boc si Basescu impotriva lenesilor care se opuneau reformarii statului, mai exact tablagii generalului Oprea, s-au pitit foarte bine sub umbrela tot mai larga chiar a USL.

O alta parte a dat fuga impreuna cu Frunzaverde, iar o alta trupa s-a desprins pentru a se lipi de Dan Diaconescu si al sau bizar Partid al Poporului.

Cand Gelu Visan ajunge sa se pupe cu Liliana Minca - ex Loto, ex PC, ex UNPR, actuala PP-DD - sub chipul mov al lui Dan Diaconescu, aruncand toti trei cu noroi in toate si-n toti, viitorul nu suna nici el bine deloc, ba dimpotriva.

Si tot ar mai fi fost cum ar fi fost, daca nu ar fi existat si trupa de pedelisti transfugi care au tot parasit pe rand partidul, unul cate unul, si s-au infiltrat mai cu seama in dodoloata USL.

Or, din punctul asta alegerile de pe 9 decembrie risca sa devina mai degraba un butoi cu pulbere decat sa dezamorseze atmosfera si asa extrem de incarcata din societate, mai cu seama dupa esecul demiterii lui Traian Basescu, punct din care ramas doar vreo 7,4 milioane de frustrati care inca isi mai vor "dreptatea".

Cum se va intampla ca alegerile mai rau sa bulverseze viata sociala si politica decat sa le linisteasca, culminand cel mai probabil prin adancirea si mai mult a crizei economice, e destul de simplu de intuit.

Dupa alegeri, mai cu seama in conditiile in care USL va aduna scor fragil, la limita putin peste 50% (pentru ca in cazul in care va lua sub marja asta, nici nu mai are sens sa vorbim), toate aceste trupe dislocate acum in diferite campuri de lupta e foarte probabil sa se reuneasca sub o singura vointa.

Poate doar in cazul in care USL se va apropia de un scor de 60% sau peste din mandatele de parlamentare, exista sanse ca majoritatea sa ramana stabila, iar Guvernul sa fie exprimat de aceasta. Altfel, un scor "decent" peste jumatate dintre voturile exprimate nu va conduce, in final, decat la o rasturnare a vointei politice exprimata de popor.

Asa cum s-a intamplat in 2009, dupa alegerile prezidentiale, asa cum e foarte probabil sa se intample din nou cu acelasi presedinte care, mai ales, a si spus deja in repetate randuri ca nu e neaparat sa desemneze un premier din partea USL, chiar daca alianta va castiga peste 50% la alegeri, trimitandu-i pe liderii uselisti la Constitutie. La fel cum s-a jurat si ca pe Victor Ponta nu il va mai desemna niciodata a doua premier.

Ca lui Traian Basescu nu i-a pasat niciodata de spiritul democratic al legilor nu e nicio noutate. Insa daca isi pregatesti intrarea intr-un an 2013 care se anunta de pe acum extrem de greu cu un nivel al frustrarilor sociale si mai ridicat decat pana acum, atunci presedintele trebuie sa isi asume in totalitate si toate consecintele care vor urma unei astfel de mutari. Nu va mai putea spune niciodata ca nu a stiut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#rezultate alegeri parlamentare, #PDL traseisti, #USL traseisti , #alegeri parlamentare 2012