PDL, despre o guvernare cu PNL: Nu incercam sa stimulam dorinta liberalilor

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 19:27
2878 citiri
PDL, despre o guvernare cu PNL: Nu incercam sa stimulam dorinta liberalilor

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda considera ca o guvernare a democrat-liberalilor cu PNL poate fi pusa in discutie daca ARD obtine peste 25 la suta la alegerile parlamentare din 9 decembrie, fara insa a incerca sa stimuleze dorinta liberalilor in acest sens.

"Daca ne atingem scorul pe care ni l-am propus, acela de 25-28-30 la suta, atunci este deschisa o guvernare de dreapta", a declarat liderul democrat-liberal, pentru Ziare.com.

Alegeri parlamentare Buzau 2012

Intrebat din ce parte trebuie sa vina o astfel de propunere, Cezar Preda crede ca "din partea celui mai mare partid, care va fi cel mai mare partid in noul Parlament".

"Noi nu incercam acum sa stimulam aceasta dorinta a liberalilor. Asta o vom vedea imediat dupa alegeri", a subliniat deputatul PDL, care a evitat sa se exprime in legatura cu o potentiala rupere a USL, in cazul unei guvernari PDL-PNL.

"Noi am spus cum ne-am dori sa fie o guvernare. Ce va fi, vom vedea", a explicat prim-vicepresedintele democrat-liberal.

Bland cu Crin Antonescu: Nu judec liderii unui partid, nu ma impiedic niciodata de oameni

Vorbind despre posibila alianta la guvernare cu PNL condus de Crin Antonescu, Cezar Preda a afirmat ca nu judeca liderii unui partid, ci doar proiectul comun al celor doua partide.

"Eu nu judec oameni si nu judec liderii unui partid, eu judec proiectul comun al partidului meu cu celalalt partid, asa ca nu ma impiedic niciodata de oameni cand e vorba sa fac un proiect intre partide", a sustinut deputatul PDL.

Antonescu: Daca Tariceanu accepta sa fie premier, va fi exclus, iar Basescu suspendat

Tariceanu: Un post de prim-ministru nu se ofera ca la piata, PSD va desemna premierul (Video)

Despre posibilitatea ca PDL sa dea urmatorul premier al tarii, dupa data de 9 decembrie, Cezar Preda a explicat ca acest lucru este posibil "in conditiile in care PDL are cel mai mare scor dintre partide si in contidiile in care numirea unui premier poate sa asigure o majoritate", dar ca "asta este decizia presedintelui Romaniei, sunt atributiunile presedintelui prin Constitutie, asa ca domnia sa va decide".

Sigla ARD va fi la fel de bine cunoscuta ca a PDL, pana la alegeri

Prim-vicepresedintele PDL a comentat si declaratiile presedintelui democrat-liberal Vasile Blaga, cel care considera ca ARD a fost constituita prea tarziu, dand ca exemplu clasarea sub PDL a Aliantei, in sondajele din perioada campaniei parlamentare.

"Este vorba de o analiza pe care domnul presedinte Blaga a avut-o acum vreo doua saptamani. Este, cred, un obstacol care va fi depasit in perioada urmatoare, in saptamana urmatoare, acela de cunoastere a siglei Aliantei Romania Dreapta.

Eu cred ca pana la alegeri, pana pe 9 decembrie, se vor suprapune punctajele, pentru ca exista un grad de peste 70 la suta de cunoastere a siglei ARD. Iar pana in 9 decembrie el va creste la peste 90 la suta si atunci punctajul va fi egal. Important este insa faptul ca PDL creste", a spus Cezar Preda, care nu crede ca sunt motive de ingrijorare din pricina acestor cifre, deoarece "domnul presedinte Blaga a vorbit despre o fotografie de la jumatatea lunii noiembrie".

Blaga: ARD, sub scorul PDL - Lazaroiu sa se inscrie in Alba ca Zapada

Referitor la declaratia lui Vasile Blaga - ca era mai bine ca Mihai Razvan Ungureanu sa vina in PDL decat sa creeze ARD -, presedintele PDL Buzau a mentionat ca afirmatia a fost facuta "in contextul in care intrarea celor doi-trei in PDL ne-ar fi scutit de acest efort suplimentar de a face cunoscut noul brand, noua sigla".

Nu in ultimul rand, Cezar Preda a comentat procentul in sondaje al PP-DD si voturile pe care le va primi la alegerile din 9 decembrie.

"Eu cred ca acest partid isi ia voturile sale, nu el ia nici pe ale noastre, nici ale USL. Isi ia voturile de la oamenii nemultumiti de aceste trei partide - de PSD, de PDL, de PNL -, oameni care cauta o alta solutie politica", a afirmat prim-vicepresedintele PDL, care a completat ca era posibil ca acei oameni sa nu mai fi votat, in absenta candidatilor PP-DD de pe listele electorale.

Alegeri parlamentare 2012: Campanie cu scandal in Buzau - Bataie intre echipele USL si ARD

Presedintele PDL, Vasile Blaga, considera ca Mihai Razvan Ungureanu venea, mai bine, alaturi de democrat-liberali decat sa isi faca propriul partid. In plus, potrivit lui Blaga, Alianta Romania Dreapta a fost constituita prea tarziu, iar ARD se afla, conform sondajelor, sub scorul PDL.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Cezar Preda alianta PDL PNL, #Cezar Preda guvernare PDL, #Cezar Preda numire premier, #Cezar Preda sondaje PDL ARD, #Cezar Preda alegeri parlamentare 2012 , #alegeri parlamentare 2012