Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cu cine ar vota romanii daca alegerile ar avea loc duminica viitoare - sondaj GSS

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 19:17
9164 citiri
Cu cine ar vota romanii daca alegerile ar avea loc duminica viitoare - sondaj GSS
Foto: Money.ro

Peste jumatate din romani (51,2%) ar vota cu USL, daca alegerile ar avea loc duminica viitoare, potrivit unui sondaj realizat de Grupul de Studii Sociale 2000.

De asemenea, 23,4 la suta din respondenti au declarat ca ar vota cu Alianta Romania Dreapta, se arata in sondajul comandat de Money.ro.

Partidul Poporului - Dan Diaconescu ar iesi pe locul al treilea, cu 14,1% din voturi, iar UDMR pe locul al patrulea, cu 5,7%. PRM ar obtine 2,2% din voturi, in timp ce alte partide ar imparti 3,4% din voturi.

Conform sondajului, Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, se bucura, inca, de cea mai multa incredere din partea romanilor, 51,6% din respondenti avand o parere foarte buna despre acesta. Sorin Oprescu este al doilea pe lista (46,3%), iar Victor Ponta pe trei (44,2%).

Presedintele Traian Basescu este de abia al saptelea, doar 22,4% avand o parere foarte buna despre acesta, in timp ce 71,3% au o parere foarte proasta. Crin Antonescu, Calin Popescu Tariceanu si Mihai Razvan Ungureanu se afla deasupra sa in clasament.

Peste jumatate din romani cred ca tara se indreapta intr-o directie gresita, dand vina pentru acest lucru pe intreaga clasa politica.

Astfel, 65,3 la suta din respondenti cred ca tara se indreapta intr-o directie gresita, fata de numai 11,5 procente care sunt de parere ca Romania se indreapta in directia corecta.

In timp ce 39,4 la suta din respondeti dau vina pe intreaga clasa politica, 27,8% cred ca de vina este presedintele Traian Basescu, iar 14,6% cred ca vina apartine actualului Guvern USL. 9,8% invinuiesc guvernele PDL, 1,4% Uniunea Europeana si 1 procent dau vina pe Fondul Monetar International.

De asemenea, 40,8 la suta din respondenti sunt de parere ca viata lor va fi mai proasta decat in prezent, peste un an, iar 39,2% cred ca va fi similara. Doar 13,8% sunt de parere ca va fi mai buna.

Relansarea economica a Romaniei este principala preocupare a respondentilor, 42,2 la suta din ei fiind de parere ca aceasta ar trebui sa fie prioritatea Guvernului, alaturi de cresterea salariilor si pensiilor (31,1%) si combatarea coruptiei, birocratiei si criminalitatii (24,1%).

Peste jumatate din respondenti (67,3%) au declarat ca prestatia presedintelui Traian Basescu a fost proasta, in timp ce 13,2 la suta au calificat-o drept buna.

In cazul premierului Romaniei, Victor Ponta, cea mai mare parte a respondentilor, 37,6%, cred ca prestatia sa nu este nici buna, nici proasta. 28,3% considera ca este buna, iar 31,4% cred ca este proasta.

Sondajul s-a efectuat la nivel national, in perioada 15 - 17 octombrie, pe un esantion de 1.068 de persoane de peste 18 ani. Marja de eroare este de +/-3 procente.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#alegeri parlamentare optiuni romani, #sondaj vot alegeri parlamentare , #alegeri parlamentare 2012