Cum transforma USL Parlamentul in Miss Piranda (Opinii)

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 12:20
5717 citiri
Cum transforma USL Parlamentul in Miss Piranda (Opinii)
Fotomontaj: Ziare.com

Impingerea Legii electorale in miezul conceptului "ba pe-a ma-tii" nu reflecta decat generalizarea unei cugetari a lui Napoleon, dupa care in politica, prostia n-ar fi un handicap.

Dimpotriva, a adaugat peste ani Ion Mihalache: "Ce este Parlamentul? Este el, oare, o adunare de virtuti, de inalte inteligente, de elite ale natiunii? Vai! Este o adunatura de nulitati si de egoisme, unde stau in frunte cativa artisti ai cuvantului, unii smecheri raufacatori, care curand devin calauzele turmei si stapanii tuturor".

Nu m-as retrage de la asemenea amintiri nici daca in contactul masinariei de vot ar fi introdus cheia potrivita PDL. Ceea ce, sa ne amintim, a si intentionat la un moment dat, iar daca acum s-ar afla in pozitia USL n-ar avea nicio ezitare sa creioneze pe aceleasi coordonate progresul democratiei.

Pe cine va vota poporul? Pe acela care-l va seduce eficient, care-i va da impresia ca-i crapa matele de dragoste de neam si-l va face sa sufere avand senzatia ca moare de ras. Daca nu, nu! Deci musai sa da!

Ce le mai ramane pedelistilor de facut pentru a nu ajunge in situatia de a-si schimba tremuratul genunchilor pe motiv de brat lung al justitiei in certitudinea ca vine ziua achitarii creantelor politice? Ceva foarte simplu, dar teribil de dificil.

In eventualitatea ca magistratii de la Curtea Constitutionala vor decide ca votul uninominal pur si cresterea numarului de parlamentari, in contradictie cu rezultatul referendumului din 2009, sunt niste initiative ilegale, tot ce mai trebuie este sa le traga uselistilor colegiile de sub fund.

Singura cale este sa lanseze in cursa electorala nu loaze, nepoti, ipocriti si flamanzi de contracte cu statul prin interpusi. Nu persoane, ci personaje. Nu discursuri, ci discutii. Adica niste Irina Loghin, Adrian Copilul Whatever sau Nicolae Guta, lideri in categoria lor de simboluri. Apoi niste preoti, niste angajatori care-i lasa sa fure, niste Gigi Becali. Valeu? Asa-i!

Nici californienii n-au fost probabil prosti cand l-au ales pe Arnold in fruntea statului, si nici n-au prestat un vot politic, de fronda. Au simtit ceva mortal in zona increderii si s-au lasat purtati pe valurile imaginatiei, au avut nevoie de salvatori. De eroi.

Noi, romanii, nu avem asa ceva, decat daca ar descoperi cineva in fundul unor grote ca domnitorii care ne-au salvat uneori fundurile din calea turcilor (nu stiu daca au facut bine!) sau a altor razboinici traiesc si-si rad de noi.

Avem, insa, Arnolzii nostri. Problema este ca daca va decide PDL sa-si angajeze prestatori de senzatii pentru a recuceri Parlamentul, USL va face la fel. Si sa te tii atunci preselectii!

Un singur aspect ma face sa ma stramb de parca m-as fi nascut ieri: uselistii au fost sprijiniti la vot de UDMR. Adica de formatiunea care le-a servit pretextul pentru a da jos Guvernului MRU - UMF Targu Mures. Pana unde merg amnezia si ticalosia?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri parlamentare 2012, #candidati USL PDL Parlament, #locuri Parlament 2012, #lege electorala alegeri 2012 , #alegeri parlamentare 2012