Cum transforma USL Parlamentul in Miss Piranda (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Miercuri, 23 Mai 2012, ora 12:20
5601 citiri
Cum transforma USL Parlamentul in Miss Piranda (Opinii)

Impingerea Legii electorale in miezul conceptului "ba pe-a ma-tii" nu reflecta decat generalizarea unei cugetari a lui Napoleon, dupa care in politica, prostia n-ar fi un handicap.

Dimpotriva, a adaugat peste ani Ion Mihalache: "Ce este Parlamentul? Este el, oare, o adunare de virtuti, de inalte inteligente, de elite ale natiunii? Vai! Este o adunatura de nulitati si de egoisme, unde stau in frunte cativa artisti ai cuvantului, unii smecheri raufacatori, care curand devin calauzele turmei si stapanii tuturor".

Nu m-as retrage de la asemenea amintiri nici daca in contactul masinariei de vot ar fi introdus cheia potrivita PDL. Ceea ce, sa ne amintim, a si intentionat la un moment dat, iar daca acum s-ar afla in pozitia USL n-ar avea nicio ezitare sa creioneze pe aceleasi coordonate progresul democratiei.

Pe cine va vota poporul? Pe acela care-l va seduce eficient, care-i va da impresia ca-i crapa matele de dragoste de neam si-l va face sa sufere avand senzatia ca moare de ras. Daca nu, nu! Deci musai sa da!

Ce le mai ramane pedelistilor de facut pentru a nu ajunge in situatia de a-si schimba tremuratul genunchilor pe motiv de brat lung al justitiei in certitudinea ca vine ziua achitarii creantelor politice? Ceva foarte simplu, dar teribil de dificil.

In eventualitatea ca magistratii de la Curtea Constitutionala vor decide ca votul uninominal pur si cresterea numarului de parlamentari, in contradictie cu rezultatul referendumului din 2009, sunt niste initiative ilegale, tot ce mai trebuie este sa le traga uselistilor colegiile de sub fund.

Singura cale este sa lanseze in cursa electorala nu loaze, nepoti, ipocriti si flamanzi de contracte cu statul prin interpusi. Nu persoane, ci personaje. Nu discursuri, ci discutii. Adica niste Irina Loghin, Adrian Copilul Whatever sau Nicolae Guta, lideri in categoria lor de simboluri. Apoi niste preoti, niste angajatori care-i lasa sa fure, niste Gigi Becali. Valeu? Asa-i!

Nici californienii n-au fost probabil prosti cand l-au ales pe Arnold in fruntea statului, si nici n-au prestat un vot politic, de fronda. Au simtit ceva mortal in zona increderii si s-au lasat purtati pe valurile imaginatiei, au avut nevoie de salvatori. De eroi.

Noi, romanii, nu avem asa ceva, decat daca ar descoperi cineva in fundul unor grote ca domnitorii care ne-au salvat uneori fundurile din calea turcilor (nu stiu daca au facut bine!) sau a altor razboinici traiesc si-si rad de noi.

Avem, insa, Arnolzii nostri. Problema este ca daca va decide PDL sa-si angajeze prestatori de senzatii pentru a recuceri Parlamentul, USL va face la fel. Si sa te tii atunci preselectii!

Un singur aspect ma face sa ma stramb de parca m-as fi nascut ieri: uselistii au fost sprijiniti la vot de UDMR. Adica de formatiunea care le-a servit pretextul pentru a da jos Guvernului MRU - UMF Targu Mures. Pana unde merg amnezia si ticalosia?

Citeste si:
Ciolacu: ”PSD e mai Steaua, PNL e mai Dinamo. Când mergeau la echipa naţională toată lumea lucra pentru ţelul comun”
Ciolacu: ”PSD e mai Steaua, PNL e mai Dinamo. Când mergeau la echipa naţională toată lumea lucra pentru ţelul comun”
Marcel Ciolacu a comparat PSD şi PNL cu Steaua şi Dinamo, explicând că cele două rivale atunci când jucătorii lor ajungeau la echipa naţională conlucrau pentru ţelul comun....
Fugarul Cristian Rizea, viață de lux în Republica Moldova. Ce afaceri intenționează să facă fostul deputat PSD peste Prut VIDEO
Fugarul Cristian Rizea, viață de lux în Republica Moldova. Ce afaceri intenționează să facă fostul deputat PSD peste Prut VIDEO
Ex-deputatul PSD, Cristian Rizea, condamnat definitiv în România la închisoare pentru corupţie, s-a refugiat în Republica Moldova unde şi-a procurat o casă de peste 450.000 de euro. Mai...