Cum va castiga PDL alegerile (Opinii)

Miercuri, 24 August 2011, ora 18:34
7140 citiri
Cum va castiga PDL alegerile (Opinii)
Foto: Arhiva

Intr-o tara unde electoratul asaza confuzia printre ocupatiile zilnice, in rand cu pachetelul de mancare, "Tatal nostru" si ce vraji a mai facut salariul, de ce sa nu o pui la treaba, sa nasca pui vii?

Asa s-a nascut o gaselnita sclipitoare a PDL, care, daca va fi pusa in opera, are sanse bune sa transforme vremurile lui 15 la suta intr-o experienta trecatoare: organizarea alegerilor locale in acelasi timp cu cele parlamentare.

Explicatia pe care liderii portocalii o furnizeaza maselor este draga tuturor: sa nu mai aruncam banii pe naveta la urne, ca tot ne arde fundul de saraci ce suntem. Unde mai pui ca romanii sunt atat de satui de stampila democratiei incat multi ar fi de acord sa se treaca din nou la partidul unic.

Fireste ca nu din economie si-au pus "gandacii" pedelisti mintea la treaba. Daca ar fi fost asa, puzderia de faliti avansati la rolul de gestionari ai unor locuri de munca banoase pentru simplul motiv ca s-au inscris in partidul corespunzator sau sunt rude de demnitari ar muri de foame.

Ci deoarece asa vor reusi sa umple caruta Parlamentului cu suficienti ridicatori de mana, astfel incat Emil Boc sa finalizeze mandatul 2012-2016 la capatul a inca 50 de asumari de raspundere.

Exista judete unde parlamentarii PDL sunt la un nivel lamentabil de notorietate si incredere. Trecerea in revista a declaratiilor lor de avere poate fi o experienta traumatizanta pentru alegatorii care, nu ca nu le cunosc activitatea de legiferare, dar nici macar nu-i stiu la fata.

Si ce sa faci cu niste lenesi patologici care s-au dovedit atat de utili in Parlament legandu-se de scaune ca nu cumva sa le treaca prin minte sa voteze in favoarea caderii Guvernului? Ii incarci in spinarea primarilor si presedintilor de consilii judetene. Acestia pornesc cu prima sansa in alegerile locale, deoarece se desfasoara intr-un singur tur de scrutin. Si, esential, beneficiaza de alocari bugetare (din ce in ce mai) consistente pentru strada, scoala si spital.

Ca sa nu pomenesc de salba de biserici care umple simtirea romaneasca de Duhul Sfant si, daca nu se poate altfel, de recunostinta!

Si astfel, oastea adormita se va strecura din nou in sanatoriu. Vestea buna este ca nu va trebui sa le explice prea aplicat romanilor ca reprezinta politica de la centru, pe care au sustinut-o fara cracnire, si, prin urmare, si masurile de austeritate de natura sa-i scoata din minti.

Vestea proasta? Pentru a contracara actiunea menita sa prelungeasca sarbatoarea pedelista, liderii Opozitiei, care nu vor putea sa se opuna unei masuri ce aduce economii consistente la buget, vor trebui sa munceasca pe branci. Ma stric de ras numai la gandul ca seful PNL se va trezi dimineata inainte de ora 10.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#aleegri parlamentare locale 2012, #modificare lege electorala, #PDL castigator alegeri parlamentare , #alegeri parlamentare 2012