Din greseala in greseala, spre victoria finala (Opinii)

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 20:44
5366 citiri
Din greseala in greseala, spre victoria finala (Opinii)

Ne mai despart putine zile pana la deznodamant. Atunci cand beneficiarii votului universal vor fi reeditat trista performanta din Duminica Orbului si din alte momente cu aceeasi semnificatie.

Carul triumfal al USL isi va fi facut din nou intrarea pe aleea celor incununati de laurii victoriei in lupta lipsita de glorie pe care o va fi parcurs pana la clipa fatidica a inceputului de decembre.

Nu va fi nicidecum vreo surpriza. Sentimentele, inclusiv cele ale maselor, se excepteaza de la criteriul rationalitatii. Dragostea de PSD bantuie de prin 1989 in inimile romanesti, care nu vor cu niciun chip sa se dezbare de fantasmele unui trecut, care pare din ce in ce mai roz din perspectiva trecerii timpului si a deceptiilor nascute din practicarea noii varste.

Iar trecutul acesta inselator poarta chipul si stindardul unchesului Ilici si a ceea ce a iesit de sub mantaua sa, in neuitatul 1989.

Chiar si atunci cand cei de mai sus au dezamagit din varii motive, au ramas totusi in inimile alegatorilor in virtutea sindromului inefabil al primei iubiri. La care s-au reintors degraba cu bucuria regasirii dragostei dintai si ultima.

Nu-i vorba, nici pretendentii alternativi n-au fost mai firoscosi. Au calcat abitir in strachini de cum s-au vazut in gratii, dovedindu-se adesea si mai nevolnici decat cei pe care s-au straduit sa-i dizlocuiasca.

Le-au lipsit atributele virilitatii, precum si puterea de a rezista tentatiilor dulci ale unei puteri care li se oferea mult prea rar pentru gustul lor. Au ratat ocaziile si au dat cu picioarele in norocul lor prea lesne schimbator.

Combatantii ostii ARD-iste pot sa reclame si o doza de nesansa. Ei n-au avut norocul timpului oportun. Alegerile au venit prea devreme pentru ei. In momentul in care tocmai se opinteau sa iasa din prapastia in care au cazut din ghinion si din propria nepricepere. Cumva se ineaca precum tiganul (horribile dictu!) la mal. Daca mai erau cateva luni... cine stie! Cu ajutorul corifeilor Victor si Crin, mai stii, victoria ARD era chiar era posibila.

Asa, ramane cum am stabilit! Este incerta doar amploarea victoriei, nu si identitatea campionului. Vae victis! Sau poate, nu! Pentru ca nici oracolul din Delphi n-ar putea sa spuna ce se va intampla mai departe. In ziua de dupa. Atunci cand se vor ciocni muntii si zeii politicii autohtone in incercarea de a dobandi ravnita suprematie.

Nimic nu va fi neted si predictibil. Sunt posibile si probabile mari surprize, tradari, cutite in spate, regrupari, in care cei puternici, ca de obicei, vor invinge, iar cei slabi vor fi dati haitei spre devorare. S-a mai vazut.

Atunci se va vedea cine sunt cu adevarat castigatorii si cine vor fi perdantii din inclestarea care tocmai se deruleaza. Unul dintre perdanti va fi cu siguranta omul cu votul, care se va simti din nou tradat in dragostea sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri parlamentare 2012, #alegeri decembrie 2012, #castigator alegeri 2012 , #alegeri parlamentare 2012