Dusa, PSD: Vom analiza propunerea PDL pentru un cod de conduita electorala

Vineri, 26 August 2011, ora 13:43
363 citiri

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat joi ca, din punctul sau de vedere, social-democratii vor analiza propunerea privind adoptarea unui cod de conduita electorala, dar intr-o comisie de elaborare a legilor electorale in care hotararile se iau prin consens.

PDL propune celorlalte partide elaborarea unui cod de conduita electorala

"Domnul Voinescu se trezeste vorbind. Am invitat de un an si jumatate pe proiectele de legi pe care noi le-am depus pentru modificarea legilor electorale sa constituim acea comisie de Cod electoral, care intotdeauna a lucrat asa, cu o oarecare majoritate si cu un oarecare consens, pentru a elabora legile electorale si se trezeste in al zecelea ceas domnul Voinescu, dupa ce primeste ordine de la comandantul suprem, sa ne invite.

Invitatia este deschisa si e facuta de noi de acum un an si jumatate, cand am depus proiectele acestea de legi la Camera. (...) Daca domnul Voinescu vrea sa faca o astfel de propunere, sigur ca vom analiza o astfel de propunere, dar in aceste conditii, intr-o comisie de elaborare a legilor electorale in care hotararile se iau prin consens", a afirmat liderul deputatilor PSD.

Mircea Dusa a reamintit ca si Legea 35, pe baza careia s-au organizat ultimele alegeri, a fost elaborata de o comisie parlamentara, in care erau reprezentante proportional toate partidele si in care hotararile se luau "cu un oarecare consens".

Partidul Democrat Liberal a decis ca in prima saptamana de activitate legislativa sa invite toate formatiunile politice parlamentare la o discutie care sa se termine cu adoptarea unui cod de conduita electorala si care ulterior sa poata fi monitorizat in campanie de structurile societatii civile, a anuntat joi purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu.

"Noi credem ca exista structurile fundamentului legislativ si baza legislativa necesara pentru a avea alegeri libere si corecte. Sigur, nu exista si nu va exista niciodata baza legislativa necesara care sa convinga PSD ca atunci cand pierde alegeri le pierde, pentru ca oamenii nu-i vor. Constatam ca persista lamentatia mincinoasa si manipulatorie a PSD dupa partialele de duminica trecuta.

Dupa ce masurile de reforma ale Guvernului Boc au inceput sa produca rezultate si efectele lor se vad in economie in primul rand, PDL este cel mai interesat sa aiba in 2012 alegeri corecte, alegeri in care oamenii sa se pronunte pe baza performantei politice a actorilor importanti de pe scena politica, si nu in baza unor formule de natura sa le influenteze optiunea electorala, cum ar fi amenintari sau alte forme de deturnare a discursului public si a dezbaterii politice", a afirmat Voinescu, intr-o conferinta de presa.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dusa cod conduita electorala, #PSD conduita electorala , #alegeri parlamentare 2012