E campanie! Socialism si capitalism cu fata umana (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 23:56
4575 citiri
E campanie! Socialism si capitalism cu fata umana (Opinii)

USL si ARD si-au anuntat buzduganele si imping electoratul spre urne aratandu-i planuri de masuri.

Cu delicatete, sa nu sperie mintea romanului de atata bunastare ce se iveste la orizont implacabila, ca ziua de leafa si rata la banca.

Altfel spus, semintele sperantei noastre insira margele colorate pe ata, iar puisorii, fermecati de caldura revarsata peste poate, doar e campanie cu strigaturi, trebuie sa exclame in cor: ce buna e rama!

Cota unica sau progresiva, TVA redus incet sau dintr-o data, inflatii mici sau si mai mici, euro stabil, deficit sub linie, munca fiscalizata domol, pensii din ce in ce mai mari, medicamente din ce in ce mai ieftine, spitale peste tot, scoli redeschise, autostrazi plictisitoare, legume, fructe si carnita. Si sampanieeeee!!!

Nu recomand nimanui sa se sinchiseasca sa citeasca povestile partidelor care se azvarle la rupere cu o luna inainte de momentul premiantilor, deoarece este timp irosit.

De indata ce se va instala unul sau altul la putere va constata ca, dintr-o data, criza mondiala nu s-a incheiat, ca inca are pusee care rup din piata, deci calculele de pe hartie nu se mai potrivesc si totul trebuie ...ajustat - un cuvant folosit anume de politicieni, deoarece nu-l intelege lumea, asa cum "restructurare" a inlocuit "concedieri".

Am remarcat ca nici moderatorii nu o fac foarte aplecat. O evaluare simpla a mesajelor de dinainte si dupa campania electorala arata fara exceptie ca nu exista guvern care sa se fi instalat ignorand mostenirea.

In eventualitatea ca vom avea uselisti, vor folosi toate ocaziile sa spuna ca s-au scurs prea putine luni de la preluarea puterii, astfel incat sa poata repara dezastrul provocat de pedelisti.

Daca vom avea din astialalti, vor arata cum inima tarii a facut atac exact dupa resuscitarea reusita de Emil Boc si MRU dupa greaua criza ce venea dupa greaua mostenire.

Asa ca e suficient sa cheme in platou cate unul de fiecare culoare, care se vor incaiera in cateva minute, iar telespectatorii nu vor intelege nimic.

Asa ca pana suna clopotelul nu e indicat sa ne uitam la dezbateri, deoarece baietii si-au exersat bine poezia, promoveaza idei cu repeziciune si e greu sa ai discernamant nefiind economist.

Indiferent cum s-o sfarsi afacerea alegerilor, un singur lucru este clar: realitatile mediului de afaceri sunt aceleasi. Se vor schimba odata cu poporul, cu obisnuintele sale, in ciuda bunelor intentii ale politicienilor. Deci ne vedem peste 50 de ani!

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...