Liderii studentilor indeamna la vot: Doar asa veti fi luati in seama

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 15:18
1935 citiri
Liderii studentilor indeamna la vot: Doar asa veti fi luati in seama

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) le recomanda studentilor sa se prezinte la vot alegerile parlamentare de duminica pentru ca politicienii sa tina seama de necesitatile lor.

"Chiar daca niciun politician nu ne-a convins sa ii acordam increderea, este important sa ne prezentam la vot! Atata timp cat nu ne prezentam, nu vom fi o miza pentru clasa politica si nevoile noastre, desi deosebit de importante pentru viitorul pe termen mediu si lung al tarii, vor ramane in coada prioritatilor clasei politice. Avem responabilitatea de a contribui la deciziile care ne vor influenta in mod deciziv viitorul! Consecintele participarii si ale neparticiparii le vom resimti cel mai mult si mai indelungat tot noi, tinerii", se arata intr-un text transmis vineri de ANOSR care contine mai multe recomandari pentru studenti in legatura cu alegerile parlamentare din 9 decembrie.

De asemenea, ANOSR face precizari referitoare la procedura de votare a candidatilor si de anulare a votului si invita studentii sa tina cont de raspunsurile candidatilor la prioritatile studentilor.

Astfel, reprezentantii studentilor isi invita colegii sa consulte lista de candidati si parlamentari care au raspuns Scrisorii Deschise pentru Viitorul Romaniei, precum si raspunsurile acestora.

Mai mult, federatia incurajeaza studentii sa verifice integritatea candidatilor inainte de a vota, folosind baza de date lansata de Alianta pentru o Romanie Curata.

In ceea ce priveste participarea la vot a tinerilor aflati la studii in alta localitate, ANOSR saluta decizia Ministerului Educatiei de a acorda o zi libera, luni, 10 decembrie, dar se declara dezamagita de faptul ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii nu a oferit un raspuns la solicitarea de a acorda studentilor transport gratuit in perioada 7-10 decembrie. Pentru a evita pe viitor situatia in care studentii sa nu poate vota la alegeri din cauza costurilor prea ridicate ale deplasarii, ANOSR considera ca este necesara modificarea Legii Electorale imediat dupa acest scrutin.

"Suntem foarte dezamagiti de raspunsul dat de clasa politica prioritatilor noastre, exprimate prin Scrisoarea Deschisa pentru Viitorul Romaniei, dar si de faptul ca ne vedem obligati sa luptam pentru a conta in procesele electorale - atat la nivel national, cat si in universitati. Incurajam studentii si tinerii sa participe la vot, sa isi faca vocea auzita si sa contribuie la construirea unei clase politice mai responsabile si mai atente la nevoile pe termen lung ale Romaniei", a declarat presedintele ANOSR, Mihai Dragos.

Citește și:
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat duminică, 5 februarie, că PSD merge în acest moment cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei. Întrebat la Antena 3 cu ce candidat merge...
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 februarie, că nu vede posibil scenariul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza să îl numească premier la rotativa din luna mai....