Regretandu-l pe Miky Spaga (Opinii)

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 19:24
7463 citiri
Regretandu-l pe Miky Spaga (Opinii)

Vom avea un Parlament maret. Ca numar, pentru ca absurditatea sistemului va face sa avem undeva spre 600 de parlamentari sau oricum binisor peste 500. Ion Iliescu spunea in mai multe randuri ca actualul Parlament e cel mai prost de dupa Revolutie. Urmatorul va fi si mai prost, ba chiar as indrazni sa spun ca va fi mult mai prost.

Statistic, daca nu cumva s-a produs vreo revolutie in calitatea politicienilor, inseamna ca vom avea mai multi incompetenti si hoti in randurile parlamentarilor.

S-ar putea sa ajungem sa regretam smecheri dubiosi precum celebrul Miky Spaga, cunoscut (dar mai putin) sub numele sau real, de Serban Mihailescu. Smecherii in cauza macar erau bine pregatiti, unii foarte bine pregatiti.

Acum... ajunge doar sa te uiti la cine candideaza. Puscariabili, traseisti veterani, amante, pile, agramati, personaje care s-ar regasi mai bine la circ. La toti e la fel.

ARD se lauda sus si tare. "Noi avem 75% candidati noi". O mare abureala. Ei oricum aveau doar o treime dintre parlamentari, din care candideaza si mai putini. Unii au renuntat, altii au trecut la USL si PP-DD.

Restul, era si normal sa fie noi. Pentru ca noi inseamna ca nu sunt parlamentari, nu ca ar fi oameni proaspeti, curati. Nu, sunt doar aia din linia a doua, aia care n-au prins Parlamentul in 2008, dar au fost secretari de stat, directori de deconcentrate, sefi de diverse agentii, consilieri judeteni samd. Noi pentru Parlament, dar multi atat de patati incat n-ar avea ce cauta in libertate, daramite in Parlament.

Mai departe, avem un candidat savuros. Catalina Stefanescu, secretara secretarului general al PSD, Liviu Dragnea. O tanara de 23 de ani. Poate ca e o fata competenta, inteligenta. Poate ca e foarte bine intentionata. Poate ca e precoce si a facut multe lucruri la cei 23 de ani ai sai. Ma scuzati, dar pentru politica, inseamna ca e un copil. Chiar nu avem nicio limita in a promova toti oamenii? Scria cineva pe Facebook faptul ca "la 23 de ani nu stii nici ce sa faci cu viata ta, daramite cu vietile altora". Candidatura Catalinei Stefanescu e o insulta la adresa a milioane de tineri extraordinar de inteligenti si bine pregatiti care au dificultati in viata si cariera tocmai din cauza sistemului care naste si ocroteste oameni ca mai sus numita tanara.

O mai avem la USL si pe Cristiana Anghel. Cristiana Anghel, invatatoarea care facea greva foamei, dar pe care trustul Intact a gasit de cuviinta sa o plateasca pentru aparitiile sale in perioada marii sale lupte anti-Basescu? Acea Cristiana Anghel? Acea Cristiana Anghel. Ma mir ca nu l-au pus pe liste si pe locotenentul dezertor, pe care, USL il invita la conferinte, la intalniri cu sindicatele si societatea civila.

Avem si Monica Iacob Ridzi pe listele PP-DD, alaturi de o liota de candidati refuzati de alte partide si care vor ingrosa randurile ciudatilor si spagarilor. Categorie la care PP-DD sta de-a dreptul excelent, la o scurta privire. Si inca nu am cunoscut "accidentele", adica pe aia realmente bizari, produs al unui sistem absurd de redistribuire. Sa te tii atunci!

Viitorul suna bine, fani ai politicii, nu-i asa?

Singurul motiv pentru care nu vom ajunge sa-l regretam pe Miky Spaga, uitandu-ne la cine va mai intra anul asta, e acela ca Miky Spaga candideaza si anul asta si are toate sansele sa fie reales. Ce usurare, nu?

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#candidati parlamentare 2012, #candidaturi ciudate 2012 , #alegeri parlamentare 2012