Romania defecta (Opinii)

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 18:25
7584 citiri
Romania defecta (Opinii)

Nu vom sti niciodata daca bombitele care explodeaza sub calcaiele USL sunt montate de Traian Basescu sau reprezinta efectul ignorantei si suficientei liderilor acestei aliante.

Experienta acestor ani ne invata ca niciun partid nu poate revendica proprietatea asupra sediului inteligentei si atitudinii morale, acestea fiind distribuite egal (ce prostie am putut spune!). Dar tot experienta ne arata ca presedintele a gresit, ca strategie politica, ca joc de imagine, o singura data: in momentul cand l-a atacat pe Raed Arafat.

Prin urmare este mai usor de crezut, din punct de vedere statistic, ca erorile liderilor USL sunt si o consecinta a subestimarii in continuare a capacitatilor de lupta ale sefului statului. Chiar daca s-au ars consistent de cate ori au facut-o.

In actuala conjunctura, cand tot ce ce intampla, din pacate pentru Crin Antonescu si Victor Ponta, are efectul pierderii, putin cate putin, din scorul electoral obtinut la alegerile locale, acestia ar trebui sa-si cantareasca mai bine pasii si sa nu mai riste cu aventuri gen Gigi Becali.

Maniera discretionara a sefului PNL de a stabili candidatii a atras, dupa scandalul de la organizatia sectorului 1, inca unul, la Baia Mare. Aici, primarul ameninta cu desemnarea propriilor alergatori, daca partidul nu renunta la nominalizarea unor insi fara nicio realizare pentru comunitate. Si semnale ca atmosfera e neprielnica mobilizarii ostenilor mai sunt si in alte locuri.

Toate acestea pericliteaza serios sansele USL de a capata 51 la suta din voturile romanilor, pentru a avea dreptul sa revendice nominalizarea premierului. N-as suferi deloc daca i-as vedea pe Antonescu si Ponta infranti, insa ma tem ca nici cealalta perspectiva, ca Traian Basescu sa nominalizeze pe cineva de la ARD, nu ma incanta.

Aliantele care au guvernat Romania ne-au invatat ceva: cu cat sunt mai stufoase, cu atat mai mare este circul generat de interesele particulare si de grup ale membrilor Guvernului.

Un ministru va avea mereu doi sefi: unul la serviciu si altul la partid, iar orgoliile pe verticala, pana la nominalizarea directoarelor de gradinite, aduc puterea in imposibilitatea de a guverna efectiv mai mult de cateva luni pe an.

Totodata, aliantele au o componenta care zapaceste electoratul si-l indeparteaza de urne. Aduc la masa insi care dupa ce si-au carat unii altora pumni se imbratiseaza sub standard pentru ca, la un moment dictat de alt interes decat cel national, sa-si care din nou pumni.

Toti independentii fugiti de langa colegi se intorc, invariabil, alaturi de acestia, invalidandu-si discursurile si convingerile ce pareau ireconciliabile.

In preajma acestor defectiuni, care fac imposibila creionarea unei optiuni care sa rezulte din evaluarea consecventei, declar pierduta calitatea de cetatean. Nu ma duc la vot. Il declar nul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#candidati alegeri parlamentare 2012, #USL ARD parlamentare 2012 , #alegeri parlamentare 2012
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Presedintele a gresit o singura data? Mai, Chis, tot nu vrei sa-ti
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Un lucru e clar! USL tre' să dispară! 9 dec. expiră "garantia"!