The Economist: Lupta electorala inegala din Romania (Video)

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 10:06
4912 citiri
The Economist: Lupta electorala inegala din Romania (Video)
Foto: Arhiva

Povestea lui Iulian Craciun, tanarul in scaun cu rotile care vrea sa obtina un mandat de parlamentar la alegerile din 9 decembrie, a ajuns in presa externa.

Intr-un mediu politic ostil, dominat de fosti colaboratori ai Securitatii si afaceri dubioase de familie, Iulian Craciun este o exceptie revigoranta, scrie The Economist.

Daca va fi ales pe 9 decembrie, expertul IT de 34 de ani ar deveni prima persoana cu handicap care a intrat in Parlamentul Romaniei.

Prima sarcina a lui Craciun ar fi sa vada daca scarile de marmura care duc la Casa Poporului, o constructie "monstruoasa" proiectata la ordinele fostului dictator Nicolae Ceausescu, care ii gazduieste acum pe parlamentarii romani, sunt dotate cu rampa pentru scaunul cu rotile.

Alegeri parlamentare Bucuresti 2012

Pentru moment, scrie The Economist, gardienii l-au instruit pe Craciun sa foloseasca usa din spate a Parlamentului, unde exista si o astfel de rampa.

Jurnalistii scriu ca lupta pentru un loc in Senatul Romaniei este "inegala", doarece adversarul lui Craciun din USL, blocul politic al premierului Victor Ponta, este nimeni altul decat Dan Voiculescu "unul dintre cei mai influenti moguli din presa romaneasca", colaborator al fostei Securitati.

Sondajele de opinie arata in aceasta saptamana un avans puternic pentru USL, la peste 60%, in timp ce partidul lui Craciun este evaluat cu un procent modest de 17%.

"Dar simplul fapt ca Iulian Craciun candideaza, impotriva tuturor obstacolelor, este un semn ca, probabil, nu orice speranta este pierduta pentru tanara generatie din Romania", conchide The Economist.

#Iulian Craciun alegeri Voiculescu, #Iulian craciun The Economist , #alegeri parlamentare 2012