Udrea: Candidez la Roman pentru ca la Bucuresti am fost atacata mediatic

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 11:20
3543 citiri
Udrea: Candidez la Roman pentru ca la Bucuresti am fost atacata mediatic
Foto: Pagina de Facebook a Elenei Udrea

Democrat-liberala Elena Udrea, candidat al ARD in colegiul 4 deputati din municipiul Roman, a declarat ca decizia de a candida in Neamt si nu in Bucuresti a fost luata in contextul in care in Capitala a fost "extrem de vizata" de atacurile mediatice ale adversarilor politici.

Fostul ministru sustine ca se prezinta la aceste alegeri in fata unor oameni care o pot judeca dupa proiectele realizate.

"M-am gandit sa vin in fata unor oameni care ma pot judeca dupa fapte si nu dupa vorbe. Ca ministru am fost extrem de vizata de atacuri mediatice ale adversarilor politici. Am considerat ca este bine sa vin in fata unor oameni care ma pot judeca dupa ce am facut pentru ei si nu dupa ce se spune la televiziuni.

Aici, la Roman am reusit sa fac o buna echipa cu primarul Dan Laurentiu Leoreanu, am adus pentru prima data in ultimii 20 de ani fonduri atat europene cat si de la minister pentru investitii mari: reabilitarea drumurilor, locuinte prin ANL, centru istoric, bazinul de inot, sala de sport, consolidarea blocului cu bulina. Este vorba de peste 600 miliarde de lei vechi din fonduri europene si 300 miliarde de lei bani de la buget. Consider ca, facand asta pentru oameni, ei ma pot judeca pentru ce am facut", a spus Elena Udrea.

Alegeri parlamentare Neamt 2012

Ea sustine ca proiectele care trebuie continuate in municipiul Roman sunt legate de crearea locurilor de munca prin atragerea de investitii.

"Infrastructura s-a facut in mare parte insa foarte multi dintre tineri sunt plecati. In blocul in care locuiesc aici, la Roman, doar 3 din 10 apartamente sunt locuite. Primaria are un milion de euro pe an bani pentru investitii. De la minister am adus 15 milioane de euro fonduri europene si 6 milioane de euro de la buget. Am adus cam de 20 de ori mai multi bani decat are municipiul Roman buget", a declarat Elena Udrea.

Fostul ministru a adaugat ca un alt proiect pe care il sustine este cel legat de reabilitare termica a blocurilor.

Alegeri parlamentare 2012: Elena Udrea isi castiga detasat colegiul de deputat din Roman

"Am facut lobby la Bruxelles pentru realocarea fondurilor necheltuite de alte ministere, sa vina pe reabilitare termica, iar Comisia Europeana a acceptat propunerea. Actualul guvern, de 7 luni, nu a facut nimic si am inteles ca ar fi anuntat ca se va face proiectul doar in municipiile resedinta. Noi propunem derularea proiectului in toate orasele si lucrul acesta il vom face reluand discutiile cu partenerii de la Bruxelles", a precizat Elena Udrea.

Intrebata din ce comisie parlamentara si-ar dori sa faca parte daca va fi realeasa ca deputat, Elena Udrea a nominalizat comisia pentru administratie publica si comisia juridica.

"Sunt avocat, un om care lucreaza cu legile si este un avantaj pentru ca parlamentarul face legi. Am lucrat mult cu primariile, cu administratiile locale, cunosc problemele lor, stiu programele de infrastructura si am o multime de idei pentru schimbarea legislatiei si legatura dintre administratia publica locala si guvern, si sunt pentru descentralizare", a mentionat Udrea.

Elena Udrea candideaza din partea ARD in colegiul 4 deputati format din municipiul Roman si comuna Ion Creanga, ambele localitati fiind conduse de primari democrat-liberali.

USL l-a desemnat drept contracandidat al Elenei Udrea pe istoricul Liviu Bratescu, vicepresedinte al filialei PNL Iasi dar originar din municipiul Roman.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...