USL are 57% intentie de vot, ARD 17%, iar PP-DD 15% - sondaj CURS si Avangarde

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 22:01
5883 citiri
USL are 57% intentie de vot, ARD 17%, iar PP-DD 15% - sondaj CURS si Avangarde
Foto: Arhiva

Potrivit unui sondaj CURS si Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde realizat pentru TVR, 57% dintre romanii care spun ca vin la vot ar alege USL, 17% ar pune stampila pe candidatii ARD, iar PP-DD ar fi votat de 15%.

Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) si Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde SRL au realizat, in exclusivitate pentru TVR, un sondaj de calibrare pentru exit-poll-ul pe care il vor realiza in 9 decembrie 2012, informeaza TVR.

Potrivit sondajului, pentru Camera Deputatilor, 57% dintre cei chestionati si-au manifestat intentia de vot pentru reprezentantii USL, 17% pentru ARD, 15% pentru PP-DD, 5% pentru UDMR. Aceleasi cifre au fost inregistrate si pentru Senat. Procentele au fost calculate excluzindu-i pe cei care nu au raspuns, cei care sunt nehotarati sau care nu ar vota.

In opinia celor chestionati, indiferent de optiunea politica exprimata in sondaj sau de prezenta lor la vot, USL va castiga alegerile parlamentare din 9 decembrie cu un procent de 63%, fata de 10% cat ar obtine ARD, 9% cat ar reveni PP-DD si 2% - UDMR.

28% dintre respondenti s-au aratat foarte interesati de alegerile parlamentare din 9 decembrie, 39% - interesati, 20% - putin interesati, iar 12 % - foarte putin interesati sau deloc.

Potrivit sondajului, prezenta la vot va fi de 49 de procente.

Sondajul a fost realizat in perioada 27 noiembrie - 2 decembrie 2012, pe un esantion de 4.957 de respondenti, cu varste de 18 ani si peste. Universul de esantionare a fost populatia adulta, neinstitutionalizata a Romaniei (din tara).

Marja maxima de eroare la nivelul intregului esantion este de +/-1,4% la un nivel de incredere de 95%.

Tip de esantion: probabilist, multi-stadial, stratificat in functie de mediul de rezidenta (urban si rural), judete, marilea localitatilor urbane, cu selectie aleatore a sectiilor de votare in cadul localitatilor, a gospodariilor in cadrul localitatilor si a respondentilor in cadrul gospodariilor.

Mod de intervievare: fata-in-fata la domiciliul respondentilor, folosind un chestionar elaborat de CURS si Avangarde in colaborare cu TVR.

Citește și:
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care gestionează proiecte din fonduri externe nerambursabile vor primi un spor majorat la 50% de la 25%, a anunţat marţi ministrul Investiţiilor...
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Tribunalul Bucureşti a amânat marţi, 31 ianuarie, pentru 17 februarie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă,...
Comentarii
Poza executorul
executorul
rank 5
GARANTAT USL va avea peste 65% iar ciuma portocalie va avea sub 20%
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
ce reclama si-ar face cei de la Dormeo cu procentele astea si