Vin ai nostri la putere! (Opinii)

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 12:05
4713 citiri
Vin ai nostri la putere! (Opinii)

Singurele colegii electorale unde titularii n-au frisoane ca le-ar putea lua cineva de sub nas apartin unor rude, prieteni, tovarasi de rele, manelisti ai constiintei, nulitati care au pupat clante pana au apucat la dosuri - aici e cea mai mare inghesuiala.

Pe celelalte au prioritate actualii parlamentari, daca si numai daca ii cunoaste localitatea, au bani de afise si galeti si n-au comis crima de a-si injura seful de partid in public. Sporadic, cate-un universitar menit sa dea cu bidineaua, pe post de agent sanitar.

Caci am ajuns iarasi la episodul "randul unu palmuieste randul doi" si e clar unde suntem noi incolonati. N-avem tupeul sa ne legam de scaune in 9 decembrie, ca sa inversam rolurile.

Asteptam sa optam intre ceva care tipa si ceva care musca. Sau, daca avem suficient simt al umorului incat sa ne batem joc, asa cum au facut ei atatia ani, sa stampilam poporul lui Dan Diaconescu la greu, ca sa obtina 80 la suta din glume si sa-l apuce pe Traian Basescu damblaua trebuind sa-l unga premier.

De cand se organizeaza alegeri democratice ni s-a pus in fata o oglinda in care a trebuit sa ne identificam aspiratiile si ni s-a aratat un cos de gunoi unde se stransesera toate relele. In functie de ceea ce credeam la un moment dat, de cat de lucioase erau paietele si de slefuit mesajul, am ales intre doua rele.

Acum au disparut si astea. Scena politica s-a golit de programe - macar in 2004 aveam de optat intre cota unica si mesajul anticomunist si inceperea negocierilor de aderare si cresterea economica. Iar ceea ce a inceput in 2008, adica o poceala crancena, fara legatura cu greutatile din viata romanilor, s-a desavarsit, prin urmare avem de ales intre ura unora si ura celorlalti, intre grele mosteniri, intre manipularea unu si manipularea doi.

PDL pare ca si-a abandonat legile pentru care si-a asumat raspunderea de 14 ori - pe multe dintre ele le-am sustinut cu nadejde, considerandu-le revolutionare, reparatorii - si se limiteaza la a raspunde acuzatiilor de furt.

USL nici nu se mai chinuie sa le demoleze, asa cum incerca in momentul cand Emil Boc aparea in fata plenului, si se limiteaza la "hotii!" care "au saracit pensionarii si bugetarii", "incompetentii" - suspiciunile de frauda in accesarea banilor europeni ma fac sa achiesez la multe dintre aceste acuzatii.

Electoratul nu este chemat decat sa cantareasca forta unor adjective, stenograme, dosare si delatiuni. Asta cand nu este invitat sa se lase sedus de artisti ai sentimentelor.

Si daca ar fi vorba despre noblete si educatie, n-as avea nimic de reprosat. Dar trambita vesteste muschi, mitocanie, prefacatorie si ura absoluta. O patrie fara noima sau, daca vreti, una a imposturii desavarsite. O democratie a nimicului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#alegeri parlamentare USL PDL, #acuzatii furt USL PDL, #Guvern Boc Guvern Ponta masuri, #promisiuni politicieni alegeri 2012 , #alegeri parlamentare 2012