Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alegerile parlamentare s-ar putea desfasura fara presedinte AEP. Liderul Camerei Deputatilor explica de ce

Luni, 21 Noiembrie 2016, ora 11:00
2047 citiri
Alegerile parlamentare s-ar putea desfasura fara presedinte AEP. Liderul Camerei Deputatilor explica de ce
Foto: Ziare.com

Alegerile parlamentare se vor desfasura, cel mai probabil, fara un presedinte al Autoritatii Electorale Permanentente. Cel putin asa lasa de inteles deputatul Florin Iordache, cel care asigura interimatul in fruntea Camerei Deputatilor.

Intrebat, luni, la RFI Romania, daca se mai poate reuni Parlamentul pentru desemnarea unui nou presedinte al AEP, in conditiile in care suntem in campanie electorala, Iordache a precizat: "Sincer, nu, pentru ca ne-ar trebui sa avem 350 de oameni, jumatate plus unu din totalul deputatilor si senatorilor".

"In acest moment, e campanie electorala, colegii care candideaza sunt in colegiile si in judetele lor, iar cei care nu mai candideaza isi cauta un viitor loc de munca si de aceea e foarte greu sa mai strangem acum 350 de oameni.

Cu toate ca ne preocupa si aveam nevoie de o conducere normala si la Autoritatea Electorala Permanenta, ma refer la presedinte si doi vicepresedinti, Parlamentul actual nu mai poate numi o noua conducere", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Acesta a subliniat importanta unui presedinte in functie in fruntea AEP.

"Ganditi-va ca pana la urma, softul si repartizarea mandatelor sunt la Autoritatea Electorala Permanenta si ne preocupa chestiunea aceasta, dar repet, nu reusim sa strangem in acest moment majoritatea in Parlament, pentru a numi o noua conducere, dar cred ca este o preocupare la toate partidele in acest moment sa avem o conducere legitima la Autoritate", a mai spus Iordache.

Contactat de Ziare.com, unul dintre cei doi vicepresedinti ai AEP, Marian Muhulet, a precizat ca activitatea institutiei va fi asigurata in continuare de conducerea AEP.

De asemenea, Muhulet a mentionat ca nu se stie cand va fi numit un nou presedinte, din moment ce acesta este atributul Parlamentului.

In ce priveste faptul ca Ana Maria Patru, arestata preventiv, nu mai figureaza pe site-ul Biroului Electoral Central, privind componenta pentru parlamentare, Marian Muhulet a precizat ca locul acesteia nu va fi luat de alta persoana in acea comisie.

Ana Maria Patru este acuzata de trafic de influenta si spalare de bani si a demisionat marti din functia de presedinte al AEP, fiind urmarita penala si retinuta. O zi mai tarziu, Patru a fost arestata preventiv pentru 30 de zile.

Tot miercuri, surse parlamentare au precizat ca in aceasta saptamana se va reuni conducerea celor doua Camere pentru a luat act de demisia sefei AEP. In acelasi timp, sursele au mentionat ca cel mai probabil alegerile parlamentare se vor desfasura fara un presedinte al AEP.

F.N.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Florin Iordache presedinte AEP, #Parlament presedinte AEP, #Marian Muhulet presedinte AEP , #alegeri parlamentare 2016