Candidati pe care lumea nu putea sa-i mai incapa

Autor: Ciprian Apetrei - profesor, jurnalist
Vineri, 18 Noiembrie 2016, ora 07:12
11309 citiri

Vin acum si ne cer votul. Din care isi vor construi un viitor frumos, nu va faceti voi grija unde vor gasi pamant si apa. Din bogata oferta de politicieni gata sa ne reprezinte, am sa va prezint cativa. Pe alese. Poftiti, poftiti:

- Votati-l pe Ionel. El este senator. A inceput politica la PDL, consilier local. Trece apoi la PSD. Apoi senator PP-DD. De aici pleaca la UNPR. Se intoarce apoi la PP-DD. Apoi iarasi la UNPR. Merge apoi la PDS (partidul lu' Vanghelie). Este, ca orice om de valoare, condamnat la inchisoare. Fals in acte. Cum Soros este de vina si el iubea tara de mic, s-a inscris acum la PRU. Jos dictatura lui Bruxelles si a lui NATO, Ionel este gata sa lupte impotriva voastra. Votati pentru patrie!

- Votati-l pe Dorel. Scafandru si politician. Pe cand lucra pentru tara, in timpul liber auzea chemarea celor care aveau nevoie de el pe tot globul. Odata sarea in apa, asa ne spune el ca a salvat sute de nave si mii de marinari. Apoi se scutura, mapa inhata si iarasi politician era si tara el o slujea. Nu radeti, probabil nici nu stiti ca Chuck Noris are un copil din flori cu Ovidiu. Pentru ca acum il cheama tara, si numai pentru acest motiv, Dorel vrea sa fie parlamentar de Constanta. Votati un om curajos!

- Votati-o pe Diana. Daca nu va place guvernul tehnocrat sau nu va plac liberalii, PSD va ofera o alternativa. Veche, reparata, vopsita in graba, ca noua, nu altceva. Diana a fost parlamentar PNL. Un mandat intreg, aproape. Cand nu a mai prins loc pe lista la viitoarele alegeri, s-a retras din partid, demna si pura. S-a retras si din politica, spunand ca nu va mai candida. Intr-o saptamana deja era pe listele PSD. Votati pentru un om principial!

- Votati cuplul Cristian si Mihai. Ei candideaza din partea aceluiasi partid. Primul este ministru tehnocrat, intelectual cunoscut, o prezenta foarte agreabila. Unul dintre putinii politicieni cu adevarat educati pe care ii avem. Al doilea il considera insa pe primul un bandit. Un hot de fond europene, un terchea berchea, un pacalici. A scris impotriva lui randuri multe si urate, in tandem cu o domana fioroasa care apara si reprezinta societatea civila de pe la noi. De cand Mihai este in politica, doamna continua singura sa il porcaiasca pe Cristian. Ei candideaza din partea aceluiasi partid, simt nevoia sa ma repet. Votati o echipa unita!

- Votati partidul fostului presedinte, care se lupta din greu cu infractorii si cu ziaristii acoperiti din presa. Oferta este pe masura: il puteti alege pe Dan, care este infractor prezumat, grup infractional organizat. Sau pe Mircea, cercetat penal pentru ca a lovit cu masina un politist care si-a permis sa il opreasca pentru ca mergea pe contrasens. Sau pe Robert, care s-a denuntat singur ca ofiter acoperit in presa si apoi s-a retras, de rusine, din viata publica. Fiti milostivi, oferiti-le acestor oameni integri sansa de a lupta pentru o Justitie curata. Votati pentru cinste!

- Votati-l pe Remus, candidat independent. Este deputat, a fost ales pe listele unui partid care are exact pe dos valorile sale. Progresist, internationalist si ateu, a ajuns in Parlament acceptat, din mila, dar si contra cost, de catre o filiala a unui partid homofob, habotnic si nationalist. Dat afara din partid, a ramas totusi parlamentar, chiar daca nu mai reprezenta pe nimeni. Este singurul aparator al delfinilor din istoria politicii romanesti. Nu a reusit sa termine facultatea si pana sa ajunga parlamentar locuia cu parintii si nu a avut vreun job stabil. Nu il lasati pe strada, va puteti distra cu el inca patru ani. Votati contra reactiunii, pentru un june progresist!

Avem o singura stampila, un singur vot. Pe care il asteapta multi, ca pe o promisiune de bunastare. Pentru ei. Sa alegem pentru noi, insa. Cu atentie si cu discernamant. Au ras suficient de noi. Sa le intoarcem serviciul. Si sa radem noi, la urma, vazandu-i cum isi cauta de lucru.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#candidati alegeri parlamentare 2016 , #alegeri parlamentare 2016