Cine sunt candidatii independenti la parlamentare, sprijiniti de PACT

Duminica, 18 Septembrie 2016, ora 21:01
4462 citiri
Cine sunt candidatii independenti la parlamentare, sprijiniti de PACT
Foto: Facebook/PACT

Platforma Actiunea Civica (PACT) a prezentat candidatii independenti pe care ii va sustine la alegerile parlamentare.

Evenimentul de lansare al PACT a fost anuntat duminica, in Parcul Izvor. Ulterior, organizatorii au revenit si au precizat ca sunt nevoiti sa mute lansarea intr-un bar, Hubb 44.

In anunt se mentiona ca modificarile au venit in urma deciziei primarului general de a refuza aprobarea cererii PACT pentru organizarea evenimentului in Parcul Izvor. "Saptamana viitoare vom actiona in instanta Primaria Generala, pentru acest abuz", mai anuntau cei de la PACT.

Primul care a luat cuvantul in cadrul evenimentului de lansare a candidatilor sustinuti de PACT a fost Marian Stas, care a anuntat ca doreste sa candideze independent, la Senat, in circumscriptia Bucuresti.

"Unu plus unu egal cu doi, dar aritmetica echipelor spune ca, impreuna, unul plus unu fac mai mult decat doi", a spus el.

Stas si-a prezentat si proiectul politic pentru alegeri: "Chisinau, Bucuresti, doua inimi romanesti", in care pledeaza pentru unirea celor doua tari.

O treime dintre cetatenii R.Moldova ar sustine unirea cu Romania - sondaj

El a vorbit si despre "scoala pe bune". "Vrem sa reusim trecerea scolii din secolul 19-20 in secolul 21", a mai declarat Stas.

Un alt candidat independent sustinut de PACT la alegerile parlamentare este Visinel Balan, un tanar provenit din sistemul de protectie a copilului.

Visinel Balan este absolvent a doua facultati, masterand si initiator al unor proiecte prin care tinerii din institutii sunt sprijiniti sa inceapa o viata independenta, potrivit site-ului sau, intitulat "Da, se poate".

Balan a afirmat in cadrul evenimentului ca proiectul sau pentru Romania este adoptia in 30 de zile. "Este posibila, am discutat cu mai multi specialisti si mi-au spus ca se poate si in zece zile, important este sa ne asumam", a spus Visinel Balan.

El a precizat ca, potrivit datelor oficiale, peste 11.000 de copii sunt abuzati, in centrele institutionale, si 4.900 de copii si tineri au decedat in centre de plasament. "Noi, astazi, avem datoria morala sa facem tot ce este posibil ca aceste centre sa nu mai existe", a mentionat Visinel Balan.

Bilant sumbru in orfelinatele si centrele de recuperare din Romania: 5 morti pe saptamana

"Romania pe bune incepe aici", a mai spus Balan, cerandu-le celor din sala sa se imbratiseze: "Daca vrei sa reusesti in viata, iubeste-te si iubeste".

Un alt candidat independent este Anton Deleu, din Republica Moldova. El a anuntat ca a luat decizia sa candideze independent la alegerile parlamentare din Romania, intrand in cursa pentru Camera Deputatilor, circumscriptia 43 Diaspora.

"La ora actuala, suntem peste 500.000 de cetateni ai Republicii Moldova care si-au redobandit cetatenia Romaniei. Sunt convins ca noi meritam sa avem o voce independenta in Parlamentul Romaniei, care sa ne apere interesele atat in Romania si Republica Moldova, cat si in diaspora.

Pana anul acesta, nu am fost implicat in procesele politice. Ca fiecare dintre dumneavoastra, am invatat, am muncit si mi-am cladit o familie. Insa urmarind evolutia scenelor politice de la Bucuresti si Chisinau, am ajuns la concluzia ca asa nu se mai poate. A venit timpul generatiei noastre, sa intram pe scena politica pentru a demonstra cat de solide sunt convingerile noastre si cu ce putem noi contribui la dezvoltarea societatii in care traim", a spus Deleu.

PACT sustine in total sapte candidati independent si va candida cu liste complete in doua judete, respectiv Teleorman si Giurgiu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com. Este vorba despre Visinel Balan si Marian Stas pentru Bucuresti, Sebastian Burduja si Andrei Carabelea pentru Neamt, Gabriel Cateliu pentru Constanta si Alexandru-George Lazar si Anton Deleu pentru diaspora.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...