Ciolos ne anunta cand face alegerile abia saptamana viitoare

Joi, 25 August 2016, ora 11:34
1657 citiri
Ciolos ne anunta cand face alegerile abia saptamana viitoare
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, ca va face o informare cu privire la data alegerilor saptamana viitoare, variantele posibile fiind 27 noiembrie, 4 decembrie si 11 decembrie.

"O sa informez saptamana viitoare si legat de data alegerilor, discutam acasa", a spus Dacian Ciolos, la Chisinau, dupa o intalnire cu premierul Pavel Filip.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat miercuri ca au existat si vor mai exista discutii ale premierului Dacian Ciolos cu liderii partidelor privind data alegerilor parlamentare.

"Nu este luata inca o decizie, inca se discuta cu liderii partidelor politice. Data alegerilor va fi anuntata cat mai curand, dar nu a fost luata inca o decizie cu privire la aceasta data", a spus Iolu.

Intrebat daca datele despre care s-a discutat cu acestia sunt 27 noiembrie, 4 decembrie sau 11 decembrie, purtatorul de cuvant al Executivului a spus ca "toate aceste date sunt luate in calcul".

"Unele dintre ele, cel putin 27 noiembrie, exista o problema de neconstitutionalitate pe care o analizeaza Guvernul in stabilirea acestei date. Trebuie sa se termine mandatele parlamentarilor actuali pana cand au loc aceste alegeri. Prim-ministrul mi-a confirmat ca exista discutii cu liderii partidelor", a spus Iolu.

Premierul Dacian Ciolos urmeaza sa aiba o discutie cu liderul PSD Liviu Dragnea pe tema datei la care vor fi organizate alegerile parlamentare, au declarat surse social-democrate.

PSD isi doreste alegeri pe 4 decembrie.

Pana in acest moment, reprezentanti ai Guvernului au mai discutat si cu alti lideri de partide, printre care si PMP, care insa s-a opus datei de 4 decembrie, pe motiv ca s-ar suprapune minivacantei de 1 Decembrie.

Reactia lui Liviu Dragnea

Referitor la eventuala data a alegerilor, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, joi, ca varianta 11 decembrie este una nepotrivita din cauza ca exista riscul ca vremea sa nu fie buna, iar romanii sa nu se prezinte la urne.

Acesta a precizat ca indiferent de data aleasa, PSD-ul va castiga alegerile. "Am crezut si inca mai cred si sper ca si Ciolos sa fie interesat ca romanii sa vina la vot. (...) Parererea mea este ca Ciolos face jocul PNL-ului. Un joc prost, pentru ca PNL nu asa castiga sau pierde alegerile, in functie de data", a spus Dragnea.

Liderul PSD a mentionat ca exista nicio garantie ca pe 27 noiembrie vremea va fi buna, dar ca spera ca nu va ninge.

"Nu este o garantie (ca vremea va fi buna pe 27 noiembrie - n.red.), dar traiesc in Romania de 50 si ceva de ani si stiu ca avem patru anotimpuri. Sansele sunt mai mari sa ninga dupa 1 decembrie, iarna. Nu imi aduc aminte sa fi nins vara", a transmis Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ciolos data alegeri, #Ciolos vizita Chisinau , #alegeri parlamentare 2016