Ei merg la vot. Tu ce faci? Daca tu mergi la vot, ei nu mai ajung in Parlament

Autor: Ciprian Apetrei - profesor, jurnalist
Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 14:34
10140 citiri

Duminica sunt alegeri. Exista o parte mare a populatiei care merge la vot. Orbeste. Sunt cei prostiti si saraciti de catre politicienii care au condus tara dupa '89. Ei sunt foarte bine. Politicienii. Poporul nu. Dar, din pacate, acest cerc vicios functioneaza de minune pentru cei bine ingrasati si invilati.

Dar tu poti sa spargi acest cerc. Tu, cel care nu esti sigur ca mergi la vot. Desi nu esti multumit de felul in care arata tara. Acest text este pentru tine. Cu o rugaminte:

Te rog sa mergi la vot! Pentru ca votul tau chiar conteaza. Celor obisnuiti cu puterea le este frica de tine. Suntem intr-un moment de cumpana. Ultimul an a fost unul negru pentru infractorii din politica romaneasca. Reteaua lor de spagi si trafic de influenta nu mai functioneaza aproape deloc. S-au refugiat la televiziuni. Sunt speriati. Repet, de tine le este frica. Daca tu mergi la vot, ei nu mai ajung in Parlament. Nu vor mai avea imunitate.

Daca mergi la vot, cateva zeci de infractori raman pe strazi, asteptand sa fie arestati. Retelele de influenta din jurul lor vor slabi. Daca nu mergi la vot, vor intra in Parlament si se vor acoperi unul pe altul.

Te rog sa mergi la vot! Pentru ca esti mai inteligent decat te cred ei. Pentru ca nu poti sa inghiti ineptii de felul Soros a organizat masacrul de la Colectiv. Pana acolo s-a ajuns, pana la ultimele frontiere ale nerusinarii. Pentru ca iti va fi rusine sa fii reprezentat in Parlament de Sebastian Ghita, personaj nascut in afaceri foarte dubioase cu statul roman, o capusa agatata de bugetul tarii, care acum te prosteste cu patriotismul anti-Bruxellles. Sau de Dan Sova, ministrul marilor proiecte, care nu a finalizat niciunul. Dar a furat din bani publici si ti-a marit taxele, ca sa aiba bani de campanie electorala. Sau de interpusii lor.

Daca mergi la vot, ALDE, PRU, PMP, partidele care au zeci de infractori pe listele de candidati, nu vor intra in Parlament.

Nici UDMR, care a participat la marea majoritate a guvernelor, a fost prezent in toate legislativele si are aproape toate functiile in administratia locala, beneficiind astfel de cea mai buna reprezentare etnica din toata Europa. Dar care inca nu are macar politetea de a nu spune prostii de Ziua Nationala a tarii care le-a oferit aceste lucruri. Poate ca o pauza nu le va prinde rau.

Te rog sa mergi la vot! Ca sa nu se piarda votul tau din 2014, de la alegerile prezidentiale. Victoria de atunci a fost una de etapa. Balaurul rosu, care avea atunci un singur cap, acum are trei. Baronii s-au repliat si s-au organizat mai bine. Unii mai moderati, altii anti-justitie si unii anti-straini. Ai in fata toata mizeria propagandei rosii de dupa '89: jos mosierii, jos Occidentul decadent. Sa ne traiasca coruptii nostri, patrioti. Care, odata ajunsi inapoi la putere, vor imparti cateva firimituri si poporului flamand. Asta vrei?

Daca nu mergi la vot, merg in numele tau asistatii sociali. Cei indobitociti de Antena 3. Care le plang de mila coruptilor. Oameni buni, credinciosi si generosi, fugariti pe nedrept de catre bestiiile de procurori. Atat de basisti, ca pana si Basescu lupta acum impotriva lor.

Daca mergi la vot, dai o mana de ajutor ca sa continue reforma inceputa acum doi ani. Sunt inca foarte multe de facut, ar fi pacat sa ne oprim acum.

Te rog sa mergi la vot! Daca locuiesti in afara Romaniei, ai sansa de a nu le da satisfactie celor care te-au umilit acum doi ani. Cand radeau de tine la televizor, spunad ca minti. Ca nu ai stat la coada in frig, ca nu ai vrut de fapt sa votezi, ca ai fost adus cu autobuzul din Romania. Ca esti un mincinos. Acum ai sectii de vot mai numeroase ca oricand. Ai avut si posibilitatea de a vota prin corespondenta. Te-a interesat prea putin.

Dar daca nu mergi duminica la vot, te vei face de ras. Propaganda care te-a facut capsunar dezinteresat de tara se va folosi de tine. Vor spune ca au avut dreptate. Iar tu, fara sa vrei, vei contribui la asta.

Te rog sa mergi la vot! Nu spune ca sunt toti la fel. Nu sunt. Doctorul Danaila nu este la fel ca Victor Ponta. Chiar daca amandoi au lucrat o viata la stat. Doctorul Danaila chiar doua, dar este de cateva (multe!) ori mai sarac. Desi este o somitate in domeniul sau. Nu sunt din aceiasi categorie Toader Paleologu si Elena Udrea, ambii candidati independenti. Sunt multi oameni bine pregatiti, onesti si cu bun simt, pe liste. Te rog sa ii cauti si sa ii votezi. Iti dau un exemplu, Dan Lungu, magistral descris de catre Viorel Ilisoi.

Nu spune ca nu se schimba, oricum, nimic. Ai vazut ca in ultimii ani a inceput sa crape mafia din sanatate. Ai vazut cum se apara sistemul putred, cum incearca sa inghita pe oricine indrazneste sa il scoata la lumina. Politicieni si afaceristi, care impreuna au sufocat tara, incep sa isi piarda puterea.

Schimbarea poate ca a inceput fara tine, dar nu poate continua decat cu tine. Vrei sa te opui amnistiei fiscale si penale? Vrei sa nu poata fi dezincriminata coruptia? Vrei sa poata fi creat cadrul ca, in sfarsit, sa se respecte legile? Vrei sa nu se mai fure peste tot, la orice nivel?

Daca da, te rog sa mergi la vot!

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.#alegeri parlamentare 2016, #alegeri 11 decembrie , #alegeri parlamentare 2016