Florin Zamfirescu: Simt si eu frica. Suntem atacati din toate partile Interviu video

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 07:14
28160 citiri
Florin Zamfirescu: Simt si eu frica. Suntem atacati din toate partile Interviu video
Foto: Arhiva Ziare.com

UE ne obliga si ne dirijeaza spre un materialism cumplit, incepand cu reclamele de la televizor care ne umplu de pofte. Omenirea e condusa de dementi, de psihopati, este in deriva din cauza asta. Este un lucru cosmic, afirma actorul Florin Zamfirescu, candidat PRM pe lista pentru Camera Deputatilor din Valcea.

Florin Zamfirescu a explicat intr-un interviu acordat Ziare.com de ce a intrat in politica: "Am simtit ca e necesar sa nu mai vorbesc singur in capul meu sau in sufragerie. Destule discursuri i-am tinut lui Ceausescu in timp ce era la putere. "

Principalele obiective pe care le sustine sunt "legea Cojocaru" care presupune impozitarea progresiva a marilor averi si schimbarea Constitutiei cu una a cetatenilor.

De ce candidati si de ce PRM?

M-am gandit chiar ieri si mi-am adus aminte de Iisus Hristos care s-a rugat in Gradina Ghetsimani: "Doamne, ia de la mine paharul acesta!" A avut un moment de slabiciune omeneasca si a simtit frica. Simt si eu frica. A neputintei.

De-a lungul vietii, am fost convins ca artistul nu are nicio legatura cu politica. M-am inselat profund. Totul e politic, toti suntem implicati si chiar responsabili. Am simtit ca e necesar sa nu mai vorbesc singur in capul meu sau in sufragerie. Destule discursuri i-am tinut lui Ceausescu in timp ce era la putere. Noptile ii tineam discursuri si incercam sa-l conving unde greseste.

N-am fost disident, nu am avut curajul. Nu sunt fire de sacrificat. Dar implicat eram. Si acum, la final de viata, am simtit ca e nevoie pentru ca dezastrul e atat de mare.

Am fost fericiti cand am intrat in UE, pentru ca era mirajul Occidentului. Am descoperit ca guvernantii de atunci au negociat fara sa ne comunice ce urmeaza. Ni s-a spus ca industria noastra nu e competitiva in Occident. Si atunci speranta mea era ca vor veni niste intreprinzatori, vor lua fabrica si o vor retehnologiza ca sa fie competitiva. Numai ca nu s-a intamplat asa. Am asistat la distrugerea industriei.

Dar asta s-a intamplat inainte de intrarea in UE.

Da, si speram ca odata cu intrarea in UE se vor opri aberatiile si furturile. Dar in UE am sesizat ca suntem cetateni de rangul al doilea si am tacut. Am devenit groapa de gunoi a Europei si am tacut. In Occident, coruptia e mai mare decat in Romania, se fura cu avionele nu ca la noi, cu caruta. Am inteles defectele si slabiciunile UE si totul ar fi fost normal.

Eu am fost crescut in credinta lui Dumnezeu, nu habotnica. Dar cand au venit directive de la UE si ne asalteaza, a fost schimbat macazul. Noi nu ne-am dus acolo ca sa aflam daca familia este formata din barbati si femei. Asta nu trebuie sa ne spuna nimeni. E ca si cum ne-am intreba daca piatra cade de sus in jos.

Nu ne impune nicio directiva UE nimic in aceasta privinta. Chestiunea este la latitudinea fiecarui stat. Sunt majoritare in UE tarile care nu au legalizat casatoriile intre persoanele de acelasi sex.

Bine, o sa vedem ce ni se intampla daca in Parlament decizia interna va fi cea corecta.

Vazand ca pamanturile noastre sunt vandute la liber fara discernamant, asa cum nu fac alte tari din UE, ca multinationalele raporteaza castig zero si nu plateste nimeni nicio taxa, m-am gandit daca e sa intervin ar trebui sa intru un politca.

Eu om politic n-o sa ajung, nu-mi fac iluzii. Dar ma bag in politica sa pot sa spun oficial ceva.

Vreti doar sa spuneti sau sa si faceti?

Sa spun ca sa fac. M-a gandit unde sa ma duc. Partidele care au fost la putere nu au nicio credibilitate, pentru ca nu au realizat nimic. Acum 4 ani, PSD spunea 1.000 de km de autostrada si a facut 1.000 de metri. Eu as fi fost membru PNL, dar vad ca PNL de acum nu are nicio legatura cu cel de altadata, este pervertit pana in maduva oaselor.

PRM e singurul care are o doctrina cu care sunt de acord. Romania mare inseamna ca vrem Romania intreaga. Un frate al mamei mele a murit aparand Basarabia.

Nationalismul nu e perimat intr-o UE deschisa inclusiv milioanelor de romani care au plecat la munca?

Exodul de acum e din cauza dorintei de a avea ce manca. Am pierdut acum mai mult decat am pierdut in Al Doilea Razboi Mondial - 3 milioane de oameni, cei mai capabili. Valorile noastre au fost omorate de comunisti, am scapat de hidra cu picioare de lut care da putere fortei a doua.

Care e?

Am scapat de comunisti care il alungasera din viata noastra pe Dumnezeu si am crezut ca am intrat in normalitate, dar gasim un materialism mult mai puternic, neomaxismul occidental, care e mai puternic decat comunismul.

Ne-ar fi mai bine in afara UE, credeti?

E o mare intrebare. Sigur ca ideal ar fi sa ne vedem de ale noastre in tara noastra, sa ne conducem cum dorim, sa ne crestinam, sa ne dezvoltam. Dar nu se poate. In istorie, cand o cetate bine aparata a fost atacata din afara din toate partile a fost in cele din urma distrusa.

Suntem atacati de UE?

Suntem atacati din toate partile. UE ne obliga si ne dirijeaza spre un materialism cumplit, incepand cu reclamele de la televizor care ne umplu de pofte.

Reclamele tin de economia de piata, va asigur ca sunt si in tarile din afara UE, chiar si la Moscova.

Sigur. Nenorocirea este ca traim intr-o lume in deriva. Mecanismul s-a defectat, ce e azi drept maine e minciuna. UE ar fi un lucru extraordinar cat timp fiecare popor ar fi pe picior de egalitate si am pune umarul toti pentru frumusetea in diversitate. Conducatorii nostri au facut mari erori.

Si nu le-ar face si in afara UE?

Le-ar face oriunde. Nu stiu cine a pus ochii pe noi ca sa ne implementeze caracatite si pecingine pe tara.

De 26 de ani votam. Deci nu votul a adus caracatita si pecinginea?

Am fost pacaliti, dusi de nas.

Am fost dusi de nas si la prezidentialele din 2014? Atunci l-ati sustinut pe Klaus Iohannis.

A fost o situatie cum se intampla de obicei: nu votezi cu cineva, ci impotriva celuilalt. M-a speriat asa de mult Ponta, ca i-am gasit calitati lui Iohannis.

Si nu le mai vedeti?

Nu le vedeam nici atunci. Am stiut ca e manevrabil, moale. Cine l-a pus sa se inscrie intr-un ONG al lui Soros dupa alegeri?

Nu credeti ca spectrul acesta al lui Soros e o mare exagerare?

Probabil ca si americanii gresesc cand spun ca din partea lui Soros sunt demonstratiile anti-Trump, ca el le plateste. Parerea mea e ca Soros exista, actioneaza si e nebun.

Dar nu baga el votul romanilor in urna.

Soros a castigat niste bani nemeritati, e batran si vrea sa lase ceva in istoria omenirii. Crede in metisare, intr-un unic popor si unic guvern. Nu spun ca vrea sa ne ucida.

Nu ii acordam totusi o importanta si o putere prea mare? Chiar totul depinde de el?

N-avem ce face. Acum s-au focalizat toate vinile pe el. N-are decat sa se retraga, sa isi vada de batranete. Eu nu am nimic cu nimeni din afara, cat timp nu vine sa-mi sparga geamurile.

De ce nu v-ati dus spre partidul lui Marian Munteanu, mai ales ca ati colaborat in societatea civila?

Am fost impreuna in Grupul pentru Romania. Dar el, incet, incet, s-a afisat ca un individ cu care nu puteam coabita, un mic dictator cu probleme de trecut pe care le ascunde. Privirea lui spre viitor e eronata. Am descoperit ca el ducea totul intr-o directie cu care nu eram de acord.

Multinationalele au facut un mare rau Romaniei pentru ca nu am tratat cu ele cum trebuie. El spune sa tratam bine de acum inainte, ca ele ne aduc tehnologie si noi avem oameni. Pai, asa s-a intamplat si pana acum.

Dar sunt mii de locuri de munca create de multinationale. Ce facem cu acestea daca le alungam?

Noi avem un gand, o propunere: legea Cojocaru, care presupune impozitarea progresiva a marilor averi. Castigurile multinationalelor, prin faptul ca ele raporteaza tot timpul profit mic sau zero, sunt circa 88% din produsul national. Cele 18% care ne raman sunt salarii.

De aia suntem tinuti la un nivel mic de subzistenta si ele se imbogateasc. Ni se ia tot, romanului nu-i ramane nimic, revenim la vechile metode cu iobagii sau la taranii care in anii '46-'47 erau impuscati pentru ca nu-si dadeau toata recolta.

Si mai dorim schimbarea Constitutiei. In Grupul pentru Romania si apoi in PRM am luat la mana Constitutia si, profitand de genialul economist Constantin Cojocaru, am creat Constitutia cetatenilor care ii inspamanta pe cei pusi pe furaciune. Ea rezolva toata situatia Romaniei.

Legea Cojocaru, prin impozitarea marilor averi, ar aduce fonduri foarte mari care ar permite improprietarirea fiecarui ceatean roman cu 20 de mii de euro in urmatorii 10 ani.

In ce forma?

Fiecare cetatean sa aiba in cont 20 de mii de euro pentru a pune pe roate o afacere. La acest fond ar contribui si bani confiscati de la cei condamnati. Adica eu prind hotul si sarsanaua ramane la el? Mi-a furat televizorul, eu merg la el acasa si mai gasesc 50 de televizore, dar nu pot sa le iau pentru ca nu l-am prins si poate le-a castigat prin munca cinstita.

Cine fura azi un ou ieri a furat un bou. Cel care e prins furand sa ramana fara toata averea. Demnitarul care calca legea si face un lucru impotriva juramantului sau nu va suporta consecintele legii ca un cetatean de rand, ci unele mai grave.

Si acum sunt forme agravate ale infractiunii.

Si un ministru primeste 5 ani, iar daca are peste 60 face doar o treime. Pedeapsa ar trebui sa fie inchisoarea pe viata. Dupa 2-3 incalcari, nu va mai face nimeni asa ceva. Daca ar exista pe strazi oameni care i-ar amenda pe cei care arunca pe jos hartia? Dar se vrea? Nu. De ce? Soros.

Pana la Soros, oamenii ar vota pe cineva care le promite amenzi mari pentru ca arunca hartii pe jos?

Sigur ca nu trebuie declansate avalanse. Politica te invata cum sa faci pentru ca lucrurile sa fie acceptate. Trebuie sa se vada si rezultate. Eu cred ca tara asta are oameni care gandesc.

Imi spuneati ca va e frica. De ce?

Batalia e cu mult prea mare, curajul trebuie sa fie de nebun. Sa intri intr-o lupta cu un partid care daca accede in Parlament va avea acolo o mana de oameni. Dar cineva trebuie sa inceapa, sa aiba dreptul la microfon si sa spuna.

Pentru spus nu era mai eficienta platforma civica pe care ati lansat-o, GPR?

Am zis sa nu ne oprim aici, sa mergem mai departe, sa marim un bulgare mic de zapada mizand pe buna credinta a celor din jur. Daca vreti purtam si stampila de nationalisti, desi noi nu avem nicio legatura cu national - socialismul hitlerist.

Dar cu anti-europenismul aveti?

Nu. Toti vrem in Europa, suntem lipiti de Europa. Eu cred ca la varf in UE e un virus si cateva directive ne dau cu ochii peste cap.

Care directive?

Asta cu moralitatea. Simtim cum creste dictatura minoritatii. Democratie inseamna majoritate.

Dar si drepturile minoritatii trebuie respectate.

Pe mine ma derajeaza atacul la institutii fundamentale precum casatoria si Biserica.

Daca exista, este un atac intern. Ce treaba are UE?

Sprijinindu-se pe directivele UE, pe ce s-a intamplat in tari UE precum Suedia sau Danemarca. Toate sunt bune si frumoase, dar in dictionar mai exista cuvantul pervertire sau perversiune?

Tot nu vad legatura cu UE.

Cred ca sunt intrebari provocatoare, pentru ca noi ceilalti vedem legatura. Atunci sa lasam asta ca lupta interna, sa vedem ce va vota Parlamantul privind tema pe care s-au pronuntat 3 milioane de oameni. Dar atacul impotriva crestinismului? Dar batjocorirea insemnelor Romaniei? Steagul romanesc era pus ca paravan in nu stiu ce conferinta.

Si scrie asta in vreo directiva UE?

Asta nu, asta nu. Sunt fapte. Declaratia lui Klemm in Transilvania? Nu e nici asta important.

Eu nu spun ca nu au existat erori si ele trebuie notate. Dar nu vad legatura cu directivele UE.

Poate vom putea discuta altfel la un an de la alegerea lui Trump, poate ca lucrurile se vor schimba. Omenirea e condusa de dementi, de psihopati, este in deriva din cauza asta. Este un lucru cosmic.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Florin Zamfirescu candidat PRM , #alegeri parlamentare 2016