Igor Dodon si Vladimir Plahotniuc saluta victoria PSD din alegerile parlamentare

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 16:46
3882 citiri
Igor Dodon si Vladimir Plahotniuc saluta victoria PSD din alegerile parlamentare
Foto: Facebook/ Igor Dodon

Presedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a salutat victoria PSD in alegeri si si-a exprimat speranta ca "noul Guvern al Romaniei va demonstra mai mult respect fata de independenta si suveranitatea" Republicii Moldova.

"Vedem ca si in Romania stanga politica a inregistrat un succes electoral remarcabil. Salut victoria PSD si imi exprim speranta ca liderii acestei formatiuni vor echilibra retorica Bucurestiului in raport cu Republica Moldova.

Mizam ca noul Guvern al Romaniei va demonstra mai mult respect fata de independenta si suveranitatea tarii noastre. Iar miscarile unioniste vor fi tratate ca niste entitati marginale si radicale, ratacite in apele democratiei", a scris Igor Dodon pe Facebook.

La randul sau, Vladimir Plahotniuc, prim-vicepresedinte al Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), si-a exprimat, de asemenea intr-o postare pe Facebook, bucuria pentru succesul electoral al PSD la alegerile din Romania.

"Ne bucuram pentru succesul electoral al prietenilor si partenerilor nostri politici din Romania. Rezultatul bun al PSD constituie o dovada ca cetatenii apreciaza ideile si reformele social-democrate.

Ii doresc Romaniei sa aiba parte de echilibru si stabilitate politica, pentru a asigura in continuare un progres economic si social", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Iata rezultatele alegerilor parlamentare

#Igor Dodon saluta victorie PSD, #Plahotniuc saluta victorie PSD, #PSD victorie alegeri parlamentare , #alegeri parlamentare 2016