Merg la vot. Ceea ce va urez si voua

Autor: Radu Magdin - analist si consultant transnational
Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 16:50
6899 citiri

Merg maine, la 8 dimineata, la vot. Ceea ce va urez si voua, nu neaparat tot la 8 dimineata, desigur.

Merg la vot de fiecare data, de cand am acest drept: si cand am locuit in strainatate, am votat acasa, in duminicile cu pricina. De ce? Pentru ca e normal, e dreptul meu, ca cetatean, si ma bucur de el.

Sunt un copil al anilor '80 si mai tin minte cum era "odata": nu e loc de nostalgie, e loc de bucurie ca suntem o societate democratica, iar bucuria se sarbatoreste efectiv, periodic, prin mers la vot, prin alegeri libere. Pare ca nu e mare lucru sa votezi, dar chiar e.

Dincolo insa de o oportunitate generala, alegerile de maine sunt cheia, o cheie concreta: alegi partidul care, speri tu, va guverna, singur sau in coalitie, Romania in anii urmatori.

De aceea, o rugaminte: voteaza pozitiv, pe cei care chiar crezi ca sunt mai buni. Criteriul il alegi tu: ca le pasa, ca sunt mai profi, ca sunt mai integri etc, asta e optiunea ta. Dar da un vot pozitiv.

Cred ca si tu ai obosit, ca si mine, de apeluri la salvat tara. Tara nu se salveaza prin heirupuri, se salveaza din timp, prin propuneri de calitate, bun simt, competenta si integritate.

Nu esti mai bun, tu, partid X, daca nu esti in stare sa imi spui decat "aoleu, salveaza-ne de partidul Y". Voteaza cu partidul X pentru ca X iti place, nu vota cu X ca sa salvezi tara de Y.

Nu te insori sau te mariti cu cineva, ca sa ii faci in ciuda unei femei sau unui barbat mai urat sau mai putin sarmant (a). Let there be political love: ) #alegeri2016

Radu Magdin este analist si consultant transnational. Poate fi urmarit la Twitter.com/radumagdin

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri parlamentare 2016, #alegeri 11 decembrie , #alegeri parlamentare 2016
Comentarii