Ultimul sondaj IRES arata avansul PSD si cata lume merge la vot

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 08:54
24064 citiri
Ultimul sondaj IRES arata avansul PSD si cata lume merge la vot

Cei mai multi romani spun ca vor vota cu PSD la alegerile parlamentare de duminica, iar PNL va iesi pe locul al doilea, potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de IRES.

Astfel, 44% dintre cei chestionati spun ca vor vota cu social-democratii, 23% vor pune stampila pe PNL, iar USR e simpatizat de 7% dintre intervievati.

Potrivit sondajului IRES, comandat de Digi 24, 6% din sufragii vor merge catre ALDE, tot 6% vor alege PMP, in timp ce cu UDMR vor vota 5%, iar cu PRU - 4%.

3% dintre respondenti intentioneaza sa voteze un candidat independent, iar 2% vor vota cu alte partide.

Cat despre prezenta la vot, 42% dintre intervievati sustin ca vor merge duminica la urne, in timp ce 28% sustin doar ca probabil se vor prezenta sa-si exercite dreptul.

Sondajul IRES arata ca 73% dintre cei chestionati s-au hotarat de dinaintea campaniei electorale cu cine sa voteze.

Cei mai multi dintre respondenti (87%) spun ca s-au informat despre candidati de la televiziuni. Alte surse au fost ziare, site-uri de stiri si retele sociale. Doar 3% spun ca si-au luat informatiile de la partide direct.

Doar 8% dintre cei chestionati spun ca informatiile aflate in campanie le-au modificat optiunea de vot. 66% nu si-au modificat optiunile, 9 procente cred ca nu au aflat nimic nou in campanie, iar 14% nu au urmarit campania.

Sondajul IRES a fost realizat in perioada 6-7 decembrie pe un esantion de 1.100 de persoane, prin metoda interviurilor telefonice. Eroarea maxima este de +-2,9%.

PSD, pe primul loc si la SOCIOLPOL

PSD se afla pe primul loc in intentiile de vot, cu 41%, si intr-un sondaj SOCIOPOL. Social-democratii sunt urmati de PNL cu 27% si USR cu 7%. ALDE are o cota de 6%, iar PRU de 5%. UDMR, PMP si PER ar fi cotate cu 4%, ratand astfel accederea in Parlament.

Sondajul SOCIOPOL a fost efectuat telefonic, in perioada 3-7 decembrie, la comanda Romania TV, pe un esantion de 1.002 persoane si are o marja de eroare de +/-3,2%.

#Parlamentare2016 - Cum se desfasoara alegerile de duminica (Video)

Citeste si:
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Guvernul n-a mai așteptat decizia CCR cu privire la două proiecte de lege privind măriri salariale pentru anumite categorii de bugetari și pregătește o Ordonanță de urgență (OUG) în...
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...