Prezenta la vot record in penitenciare: 70% dintre detinutii cu drept de vot, ca Voiculescu si Borcea, s-au inscris sa voteze

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 18:00
5282 citiri
Prezenta la vot record in penitenciare: 70% dintre detinutii cu drept de vot, ca Voiculescu si Borcea, s-au inscris sa voteze
Foto: Ziare.com

Peste 18 milioane de cetateni romani sunt asteptati sa voteze la alegerile parlamentare de duminica, iar printre ei se numara si 7.432 de detinuti.

Acestia si-au exprimat intentia de a vota la parlamentare cu ajutorul urnelor mobile, care vor fi aduse in inchisori, relateaza Mediafax.

Cei 7.432 de detinuti fac parte dintre cei 10.189 care au drept de vot, astfel ca prezenta la vot in randul acestora urmeaza sa se ridice la peste 70 la suta.

Printre detinutii celebri care vor avea drept de vot la parlamentare se numara Dan Voiculescu, inchis la Rahova, Cristi Borcea, de la Jilava, si Victor Becali, inchis la Poarta Alba.

In total, in inchisorile din tara noastra se afla 27.486 de detinuti.

De asemenea, drept de vot au si cei aflati in arest preventiv sau in arest la domiciliu, care la fel pot solicita urna mobila.

Citeste toate stirile despre alegerile parlamentare de duminica

#detinuti vot parlamentare, #detinuti drept de vot alegeri, #Dan Voiculescu drept vot alegeri , #alegeri parlamentare 2016