PSD a facut publice listele pentru alegeri: Candidati penali si nume controversate

Vineri, 28 Octombrie 2016, ora 17:30
65467 citiri
PSD a facut publice listele pentru alegeri: Candidati penali si nume controversate
Foto: Digi 24 TV

PSD a facut cunoscute listele complete de candidati la alegerile parlamentare din 11 decembrie, pe ele figurand mai multi cercetati penal sau chiar condamnati, dar si alte nume controversate.

Primul este chiar Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul si trimis in judecata pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual in dosarul fostei sale sotii.

Si Victor Ponta este pe primul loc la Camera Deputatilor in judetul Gorj, in ciuda numeroaselor dosare pe care le are la DNA si a faptului ca este judecat la Inalta Curte in dosarul Turceni-Rovinari.

Ecaterina Andronescu ocupa primul loc la Senat in Bucuresti, fiind cercetata penal de DNA pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani in unul din dosarele Microsoft.

Deputatul Mircea Draghici este pe locul doi in Arges la Camera Deputatilor, desi este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu.

Senatorul Niculae Badalau isi doreste un nou mandat, tot in Giurgiu, fiind pus pe primul loc in lista, desi este cercetat penal pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care procurorii acuza o evaziune fiscala de 50 de milioane de euro.

Deputatul Iulian Iancu candideaza de pe primul loc la Camera Deputatilor in Constanta, cu toate ca este cercetat penal intr-un dosar disjuns din cel al lui Toni Grebla, iar Ovidiu Dontu apare pe pozitia 3 la Senat in Suceava, cu toate ca este cercetat de DNA pentru luare de mita.

Andreea Cosma, fiica fostului presedinte al CJ Prahova, este pe locul 7 in lista de la Camera Deputatilor. Ea a fost trimisa in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu intr-un dosar in care apar si tatal, si fratele ei, deputatul Vlad Cosma.

In judetul Dolj, la Camera Deputatilor, primul loc este ocupat de primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, cercetata penal pentru luare de mita si spalare de bani, iar la Dambovita, pe locul doi la Senat apare Titus Corlatean, fostul ministru de Externe pentru care DNA a cerut, fara succes, Senatului avizul in vederea inceperii urmaririi penale pentru abuz in serviciu in cazul alegerilor prezidentiale din 2014.

Alt nume controversat pe care PSD il promoveaza in viitorul Parlament este Mihnea Costoiu, care se afla pe primul loc in lista deputatilor la Suceava. Fostul ministru a fost recent audiat la Parchetul General in dosarul deschis dupa autodenuntul lui Sebastian Ghita in legatura cu teza de doctorat a sefei DNA.

Liviu Marian Pop, fostul ministru interimar al Educatiei care a desfiintat CNATDCU pentru a-l salva pe Victor Ponta de acuzatiile de plagiat in 2012, este pe locul 2 la Senat in Maramures.

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii in timpul tragediei de la Colectiv, candideaza de pe locul 2 la Camera Deputatilor in judetul Iasi, in conditiile in care investigatiile jurnalistilor si anchetele facute de procurori au scos la iveala numeroase nereguli sau chiar ilegalitati petrecute in acea perioada in sistemul sanitar.

In Capitala, pe locul 2 la Senat il regasim pe senatorul Serban Nicolae, avocat si apropiat al fostului senator PSD Catalin Voicu, condamnat la 7 ani de inchisoare pentru trafic de influenta.

Depunerea candidaturilor s-a incheiat joi seara. Vezi ce oferta au partidele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#candidati penali PSD parlamentare 2016 , #alegeri parlamentare 2016