Romanii au votat pentru maximum 300 de parlamentari, PNL, PSD si ALDE ignora vointa populara

Publicitate electorala
Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 15:30
48620 citiri
Romanii au votat pentru maximum 300 de parlamentari, PNL, PSD si ALDE ignora vointa populara

(P) Reforma Parlamentului este o tema care revine in actualitate o data la fiecare patru ani, de regula in preajma alegerilor parlamentare, cand bilantul activitatii majoritatii celor care au ocupat fotoliile de deputati si senatori este de cele mai multe ori unul negativ.

Romanii se simt tradati si nereprezentati, ignorati si uitati, astfel ca participarea la vot a devenit una din ce in ce mai scazuta. Neincrederea si lehamitea fata de intreaga clasa politica au devenit caracteristici dominante in randul electoratului roman.

Cea mai curajoasa reforma, ca parte a unui intreg plan de modernizare a Romaniei, a fost lansata cu prilejul Referendumului National desfasurat in anul 2009, convocat de presedintele Romaniei, Traian Basescu, cand romanii au votat majoritar pentru reducerea numarului de parlamentari la maximum 300.

Atunci, 7.766.573 de romani, indiferent de optiunile politice pe care le aveau la acel moment, s-au exprimat pentru un legislativ redus, pentru un Parlament mai eficient si mai transparent, care sa faca legi bune pentru cetateni.

Cetatenii si-au dorit schimbarea clasei politice si au inteles ca Romania poate merge inainte doar daca institutiile statului se reformeaza din temelii, ca Parlamentul poate sa-si indeplineasca cu adevarat functia de organ reprezentativ suprem al poporului roman, prevazuta in Constitutia Romaniei, doar daca aceasta institutie, care stabileste legile statului roman, incepe sa lucreze exclusiv in interesul cetatenilor.

Referendumul din 2009, prin care romanii s-au exprimat in mod cert in favoarea reformei si in favoarea reducerii numarului de parlamentari la maximum 300, validat de Curtea Constitutionala a Romaniei prin Hotararea nr. 37/2009, a fost blocat si ignorat de PNL, PSD si ALDE, partidele care au detinut majoritatea parlamentara.

Mai mult, prin Decizia nr. 682 din 27 iunie 2012, Curtea Constitutionala a Romaniei atrage atentia ca "referendumul, indiferent de caracterul sau - decizional sau consultativ - cum este cazul referendumului national din anul 2009, reprezinta o modalitate de exercitare a suveranitatii nationale" si subliniaza obligativitatea deciziei populare de la acest referendum pentru intreaga clasa politica.

Partidul Miscarea Populara, sub conducerea presedintelui Traian Basescu, a depus la Parlament, in luna noiembrie 2015, o initiativa legislativa prin care se propunea reducerea numarului parlamentarilor la 300 (200 de deputati si 100 de senatori).

Mai exact, acest proiect de lege prevedea cresterea normei de reprezentare de la 73.000 de locuitori pentru un deputat la 101.000, si de la 168.000 de locuitori pentru un senator la 203.000.

PSD-ul domnului Dragnea, PNL-ul doamnei Gorghiu si ALDE condus de Calin Popescu Tariceanu au respins categoric in Parlament proiectul de lege depus de Partidul Miscarea Populara, prin care se punea in aplicare rezultatul referendumului din anul 2009.

Pe 11 decembrie romanii sunt chemati la urne sa voteze pentru un Parlament cu 466 de membrii, desi in anul 2009 acesti au votat pentru un Parlament cu 300 de membrii.

Partidul Miscarea Populara este singurul partid care lupta pentru Romania, singurul partid care respecta vointa cetatenilor exprimata la Referendumul National. Majoritatea PNL, PSD si ALDE ii desconsidera in continuare pe romani, le desconsidera votul pe care acestia l-au exprimat la referendum.

Partidul Miscarea Populara lupta pentru respectarea Constitutiei si pentru respectarea vointei celor 7.765.573 de romani care au votat pentru reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#referendum Parlament, #PMP referendum Basescu, #PMP alegeri parlamentare , #alegeri parlamentare 2016