Un fost colaborator al Securitatii devine senator PMP in urma redistribuirii. Cum se apara

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 23:26
17057 citiri
Un fost colaborator al Securitatii devine senator PMP in urma redistribuirii. Cum se apara
Foto: Facebook/Partidul Miscarea Populara

Ion Ganea, fost lucrator al Securitatii, dupa cum a anuntat CNSAS in urma cu o saptamana, a obtinut un mandat de senator in judetul Tulcea, din partea PMP, in urma redistribuirii.

Cu toate acestea, Ganea neaga ca a fost lucrator al Securitatii si sustine ca, de fapt, a fost ofiter de informatii in cadrul unui serviciu de contraspionaj al statului roman.

"Nu am colaborat cu Securitatea inainte de anul 1989, ci am fost ofiter de informatii in cadrul unui serviciu de contraspionaj", a declarat joi, Ion Ganea.

El a mai spus ca a lucrat timp de aproximativ 30 de ani in serviciul de contraspionaj al statului roman si ca nu intentioneaza sa anuleze in instanta decizia CNSAS potrivit careia a fost lucrator al Securitatii.

"Eu nu ma pot regasi in Parlament alaturi de persoane cu probleme penale. Din cauza lor riscam ca institutiile Justitiei sa fie controlate si folosite in interesul lor", a mai spus Ganea.

Potrivit lui, in acest context trebuie inteleasa declaratia pe propria raspundere inregistrata la Biroul Electoral Judetean (BEJ) odata cu depunerea candidaturii la alegerile parlamentare, declaratie potrivit careia nu a fost lucrator sau colaborator al Securitatii care a functionat in Romania inainte de decembrie 1989.

"Potrivit declaratiei inregistrata la BEJ inca din perioada de primire a candidaturii, declaratie aflata in original la Birou, al doilea exemplar in original transmis la CNSAS, domnul Ganea a mentionat ca nu a indeplinit calitatea de lucrator sau colaborator (al Securitatii - n.red.) ", a precizat purtatorul de cuvant al BEJ, judecator Daniel Nicola-Gheorghiu.

CNSAS a anuntat in urma cu o saptamana ca sase din candidatii la alegerile parlamentare din 11 decembrie au decizii definitive de colaborator sau lucrator al fostei Securitati. Printre acestia se afla si Ion Ganea.

#Ion Ganea Securitate senator, #Ion Ganea senator, #Ion Ganea lucrator Securitate , #alegeri parlamentare 2016