Votul in Diaspora: PSD a castigat in Siria, India, Israel si Palestina, dar a pierdut in Rusia, Coreea de Nord si China

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 14:43
6177 citiri
Votul in Diaspora: PSD a castigat in Siria, India, Israel si Palestina, dar a pierdut in Rusia, Coreea de Nord si China
Foto: site PSD (Arhiva)

PSD a obtinut cele mai multe voturi in diaspora la alegerile parlamentare de duminica in Siria, India, Israel, Palestina si Iordania, insa a pierdut in China, unde USR a avut mai mult decat dublul scorului social-democratilor, in Rusia si in Coreea de Nord, unde nu a obtinut niciun vot.

Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la inchiderea procesului de vot, in strainatate au votat 106.038 de romani, iar USR si PNL au obtinut peste 25% din voturi, atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat.

Conform rezultatelor provizorii, PSD a primit intre 10 si 10,5% din voturile diasporei.

Cea mai categorica victorie a social-democratilor in diaspora a fost in Afganistan, acolo unde sunt militari romani dislocati si unde PSD a obtinut 138 de voturi, fata de cele 121 ale PNL si cele 89 ale USR.

In Iordania, PSD a castigat la limita, cu 24 de voturi, fata de cele 21 ale liberalilor si 9 ale USR, iar in India PSD a castigat cu doar 6 voturi, fata de cele 4 ale PNL si 2 ale USR.

O victorie substantiala a fost obtinuta insa in Israel, unde PSD si-a adjudecat 96 de voturi, fata de cele 79 ale USR si 65 ale PNL. In aceeasi zona, social-democratii au castigat si in Palestina, cu 5 voturi, fata de 2 ale PNL si 2 ale USR, dar si in Siria, cu 7 voturi, fata de 4 ale USR si doua ale PNL.

PSD a castigat si in Kazkhastan, cu 5 voturi, la diferenta de un vot fata de USR si de doua voturi fata de PNL. Tot la limita a castigat si in Macedonia, cu 9 voturi, fata de 8 ale liberalilor.

O alta victorie a PSD a fost in Tunisia (9 voturi, fata de 6 ale PNL si 5 ale USR)

PSD a pierdut in Rusia, unde a obtinut doar 27 de voturi, fata de cele 30 ale USR, iar in Coreea de Nord nu a obtinut niciun vot, 4 mergand catre USR, 2 catre PNL si 2 catre PRU. Si in China au fost probleme pentru social-democrati, care au fost batuti la un scor mare de catre USR. Formatiunea lui Nicusor Dan a obtinut 63 de voturi, in timp ce PSD doar 26, iar PNL 16.

In Vietnam, PSD a pierdut in fata USR, obtinand doar 6 voturi, fata de 8 ale formatiunii lui Nicusor Dan.

In Irak si in Muntenegru, PNL, PSD si USR au fost la egalitate, cu 8, respectiv 4 voturi.

#PSD voturi diaspora parlamentare 2016 , #alegeri parlamentare 2016