Calin Popescu Tariceanu a demisionat din ALDE. Va candida pe listele altui partid

Luni, 19 Octombrie 2020, ora 20:45
42413 citiri
Calin Popescu Tariceanu a demisionat din ALDE. Va candida pe listele altui partid
Calin Popescu Tariceanu a demisionat din ALDE FOTO Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, si-a dat demisia din partid. Potrivit unor surse politice, el va candida pe listele Pro Romania, la alegerile Parlamentare din 6 decembrie.

"Conducerea ALDE a decis, in data de 8 octombrie, aprobarea protocolului de fuziune intre ALDE si PRO Romania.

Decizia ALDE de a fuziona cu Pro Romania va fi validata la Congresul extraordinar care va avea loc in data de 8 noiembrie.

Procedurile pentru organizarea alegerilor parlamentare in data de 6 decembrie prevad ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie.

Prevederile legale in cazul fuziunii a doua partide obliga ALDE si PRO Romania sa candideze pe o lista comuna, iar hotararea Delegatiei Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO Romania implica obligatia tuturor candidatilor la alegerile parlamentare sa candideze pe lista PRO Romania. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calitatii de membru de partid PRO Romania.

Aceasta obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmeaza sa candideze la alegerile parlamentare si il vizeaza inclusiv pe presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu", se arata intr-un comunicat de presa transmis de formatiunea ALDE.

#Calin Popescu Tariceanu, #ALDE, #demisie, #pro romania, #alegeri parlamentare 2020 , #Alegeri Parlamentare 2020