Dan Barna, despre numirea lui Nicolae Ciuca premier interimar: O varianta de siguranta dintre optiunile din actualul cabinet

Luni, 07 Decembrie 2020, ora 23:35
4372 citiri
Dan Barna, despre numirea lui Nicolae Ciuca premier interimar: O varianta de siguranta dintre optiunile din actualul cabinet
Foto: Facebook/ Dan Barna

Desemnarea ministrului Apararii in functia de premier interimar reprezinta "o varianta de siguranta" in contextul in care trebuie gestionata pandemia, considera copresedintele Aliantei USR PLUS Dan Barna.

"Este o varianta de siguranta dintre optiunile din actualul cabinet. Domnul Ciuca este o varianta 'safe', exact cum si la Sibiu au fost numiti medici militari pentru o perioada limitata pentru a debloca situatia de criza sanitara in care ajunsesera serviciile medicale din oras. Si numirea domnului Ciuca poate fi privita in acest context de pandemie ca o varianta de siguranta, atat cat se poate obtine in acest context", a declarat luni Dan Barna la Digi24.

El a mentionat ca miercuri inceteaza starea de izolare in ceea ce-l priveste, dupa care va reveni in activitatea fizica.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele prin care ia act de demisia lui Ludovic Orban din functia de premier si il desemneaza prim-ministru interimar pe ministrul Apararii, Nicolae Ciuca.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din functia de prim-ministru al Romaniei. In conformitate cu dispozitiile art. 106 si ale art. 107 alin. (3) din Constitutie, presedintele Romaniei l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciuca pentru a indeplini atributiile prim-ministrului pana la formarea noului Guvern", a anuntat Administratia Prezidentiala.

Cititi si:

USR-PLUS conditioneaza o coalitie de guvernare cu PNL: "In prima suta de zile anulam pensiile speciale si revenim la alegeri locale in doua tururi"

#barna, #premier, #ciuca, #demisie, #Orban, #USR , #Alegeri Parlamentare 2020