Dancila considera ca aduce un plus pentru PSD la alegerile parlamentare: "Dragnea a vorbit cu liderii PSD din Teleorman pentru a nu ma regasi pe liste"

Marti, 13 Octombrie 2020, ora 15:49
3619 citiri
Dancila considera ca aduce un plus pentru PSD la alegerile parlamentare: "Dragnea a vorbit cu liderii PSD din Teleorman pentru a nu ma regasi pe liste"
Foto: Hepta (Arhiva)

Fostul premier Viorica Dancila a declarat, intrebata marti daca este adevarat ca nu va acea un loc eligibil pe lista PSD la alegerile parlamentare, ca din punctul ei de vedere ar aduce un plus daca ar fi pe lista partidului la scrutinul din 6 decembrie pentru ca are experienta guvernamentala si are rezultate bune, cum ar fi cresterea economica, a fost lider al formatiunii si a reusit sa formeze o echipa.

Dancila a adaugat ca Liviu Dragnea, aflat in inchisoare, a discutat cu lideri din Teleorman astfel incat ea sa nu se regaseasca pe listele PSD. "Tocmai prezenta mea pe liste va arata ca Liviu Dragnea nu mai are nicio influenta in partid", a mai precizat fostul sef al Guvernului.

"Sunt multe zvonuri care au aparut in ultma perioada, care vor sa dezbine PSD sau sa isi concentreze energia pentru a combate aceste zvonuri si a nu se concentra in castigarea alegerilor parlamentare. Consider ca aduc un plus pe listele PSD din trei puncte de vedere: mai intai pentru faptul ca in opinia publica au fost aduse doua lucruri in ultimii ani si ma refer la acuzatiile de coruptie si subminare a legilor justitiei. Personal nu am nicio legatura cu acestea, deci nu vad niciun motiv sa nu ma puna pe liste. Cat am fost presedintele PSD am adus oameni inapoi, am format o echipa. Daca se apreciaza rezultatele guvernarii 2018-2019 atunci trebuie sa fiu pe lista.

A fost o crestere economica considerabila. Consider ca Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Viorica Dancila au fost premieri si au adus un plus pentru romani", a afirmat Viorica Dancila marti la Digi 24, intrebata daca e adevarat ca nu se va regasi pe un loc eligibil pe listele PSD.

Chestionata despre faptul ca a afirmat ca nu va avea un loc pe lista pentru ca Liviu Dragnea, aflat in inchisoare, nu o doreste printre candidati, Viorica Dancila a raspuns: "Nu, am spus ca inca mai are influenta Liviu Dragnea in Teleorman ca a vorbit cu unii lideri judeteni pentru a nu ma regasi pe liste".

"Astept decizia PSD, iar daca conducerea PSD va decide ca trebuie sa candidez la alt judet, eu voi face acest pas. Avem neovie de unitate, de o echipa pentru a obtine un scor cat mai bun la parlamentare. Stiu ca au fost discutii pentru sustinerea lui Carmen Dan la parlamentare si Viorica Dancila sa nu se regaseasca pe liste, Viorica Dancila care s-a opus ordonantelor pe justitie si care nu a dat amnistia si gratierea. Cred ca in modul in care am gestionat guvernarea nu mi se pot aduce reprosuri", a completat Dancila.

Intrebata daca a mai discutat cu Marcel Ciolacu si in ce relatii se afla cu presedintele PSD, Viorica Dancila a replicat: "Bineinteles ca discutiile nu au fost frecvente".

"Marcel Ciolacu are o echipa, eu nu fac parte din echipa de conducere, Marcel Ciolacu a trebuie sa tina partidul unit, dar ati vazut declaratiile presedintelui PSD conform carora Viorica Dancila trebuie sa se afle pe listele pentru parlamentare, atat prin experienta mea in guvern, cat si ca europarlamentar. Am vorbit de judetul Teleorman. Nu stiu daca la nivel central, refuz sa cred ca la nivel central cineva pastreaza legatura cu Liviu Dragnea. Eu cred ca nu si cred ca tocmai prezenta mea pe liste va arata ca Liviu Dragnea nu mai are nicio influenta in PSD", a mai explicat fostul premier.

"Iau in calcul orice varianta, dar avand in vedere declaratiile presedintelui PSD Marcel Ciolacu nu cred va da satisfactie celor care efectiv s-au opus sa fiu pe lista la parlamentare si aici ma refer la Liviu Dragnea. Nu am vorbit cu nimeni, nu mi-a spus nimeni ca nu trebuie sa candidez la alegerile parlamentare. Am vorbit cu domnul Ciolacu despre eventualitatea candidaturii la Parlamentul Romaniei, de altfel subliniat si de presedintele PSD, domnul Marcel Ciolacu", a mai spus Dancila, intrebata daca ia in calcul sa nu se regaseasca pe lista PSD la parlamentare.

Referitor la decizia PSD de a nu mai fi lider al filialei OFSD, Viorica Dancila a precizat ca decizia a fost luata tocmai pentru a incuraja femeile care au obtinut rezultate bune la alegerile locale.

"Conducerea PSD a luat aceasta decizie tocmai pentru a incuraja femeile de la alegerile locale. Doina Fedorovici este un bun liber, a avut rezultate foarte bune la alegerile locale. Voi fi alaturi de organizatia femeilor social-democrate si de lidera actuala si de acum incolo. PSD a promovat mereu femeile in politica si cred ca PSD e si din acest punct de vedere in inima alegatorilor", a conchis Dancila.

Chestionat la inceputul saptamanii trecute, daca Viorica Dancila se va regasi pe listele partidului la alegerile parlamentare, Marcel Ciolacu a raspuns: "tinand cont ca a fost prim-ministrul Romaniei, cred ca da, dar e decizia organizatiei de la Teleorman".

La ultima sedinta, Consiliul Politic National al PSD a decis ca sefia organizatiei PSD de femei sa fie preluata de senatoarea Doina Federovici, in locul Vioricai Dancila, care conducea filiala.

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#dancila Dragnea, #dancila psd, #dancila candidatura , #Alegeri Parlamentare 2020