Alegeri parlamentare 2020. Expert Forum: Call center pentru asistenta electorala si platforma dedicata sesizarii neregulilor

Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 06:54
1587 citiri
Alegeri parlamentare 2020. Expert Forum: Call center pentru asistenta electorala si platforma dedicata sesizarii neregulilor
Foto: Facebook/ Expert Forum (EFOR)

Alegatorii care au nevoie de informatii sau sprijin cu privire la procedurile de votare in cele doua zile ale alegerilor din tara si strainatate pot apela la centrul de asistenta electorala organizat de Expert Forum, iar cetatenii pot sesiza nereguli din ziua votului pe platforma www.votcorect.ro.

Pentru asistenta electorala sunt disponibile numerele de telefon 0800 080 200 (gratuit, pentru Romania) si +40212 039 020 (tarif normal, pentru strainatate).

Acest serviciu a functionat sambata, intre orele 7,00 - 21,00. Duminica, el va fi disponibil intre orele 6,00 - 22,00, timp in care juristi si experti electorali raspund intrebarilor cetatenilor.

De asemenea, platforma www.votcorect.ro ofera raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente legate de votare: proceduri, reguli de siguranta sanitara, pasii votarii sau sesizarea birourilor electorale, in cazul unor nereguli, precum si informatii privind procedura de votare pentru persoanele carantinate si izolate, care pot solicita urna speciala.

Platforma include si un formular prin care orice cetatean poate sesiza nereguli din ziua votului.

Organizatiile membre ale campaniei FiecareVot monitorizeaza cele doua zile ale votarii in tara si strainatate cu peste 250 de observatori acreditati, fiind acoperite sectii de votare din Spania, Italia, Canada, Franta, Belgia, Germania, Elvetia sau Marea Britanie, anunta Expert Forum.

Totodata, observatorii sunt prezenti in sectiile de votare pentru a asigura corectitudinea desfasurarii alegerilor parlamentare, dar si pentru a colecta date care vor contribui la elaborarea unor recomandari pentru imbunatatirea procesului electoral.

Monitorizarea procesului electoral se va realiza cu ajutorul aplicatiei Monitorizare Vot, dezvoltata de Code for Romania.

Serviciul de asistenta electorala este asigurat pentru alegerile parlamentare din 2020 in cadrul proiectului "Observatori pentru alegeri parlamentare corecte si transparente", derulat de Asociatia Expert Forum in parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014 - 2021. Scopul proiectului este de a monitoriza procesul de modificare a legislatiei electorale si de a asigura interventia in regim de urgenta prin instrumente legale si reactii publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#expert forum, #call center asistenta electorala, #nereguli electorale , #Alegeri Parlamentare 2020