Firea, despre numirea lui Nicolae Ciuca premier interimar: Ne indreptam cumva spre o dictatura militara?

Marti, 08 Decembrie 2020, ora 15:58
6430 citiri
Firea, despre numirea lui Nicolae Ciuca premier interimar: Ne indreptam cumva spre o dictatura militara?
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Prim-vicepresedintele Gabriela Firea s-a intrebat ce semnal da Romania pentru intreaga Europa prin numirea lui Nicolae Ciuca in functia de premier interimar. "Ne indreptam cumva spre o dictatura militara?", a adaugat Firea.

"Pleaca domnul Orban, care a fost in fruntea unui Guvern care a condus dezastruos Romania prin pandemie si in timpul caruia, practic, s-a prabusit economia, si vine domnul Ciuca. Din punct de vedere organizatoric, am colaborat si eu cu domnia sa, chiar prima parada sub Arcul de Triumf care a fost organizata in primul meu an de mandat, dupa ce am finalizat consolidarea Arcului de Triumf, deci il cunosc personal, nu am a-i face reprosuri personale, nu este si caderea mea sa fac acest lucru, dar ce semnal dam noi in intreaga Europa? Ca aducem militari la conducerea Guvernului tarii. Ne indreptam cumva spre o dictatura militara?", a afirmat Gabriela Firea, intr-o conferinta de presa sustinuta marti la sediul PSD.

Fostul primar general a mai spus ca apreciaza activitatea militarilor romani si a celor "care s-au sacrificat pe campurile de lupta".

"Una este una si a veni cu un militar la conducerea Guvernului cred ca este o nota proasta pentru democratiile europene, cand au citit aseara aceasta depesa din partea tarii noastre", a subliniat Firea.

Ludovic Orban a anuntat luni ca isi depune mandatul de prim-ministru, precizand ca obiectivul pe care il are este acela de a construi o majoritate parlamentara care sa nu cuprinda PSD si de a fi implicat in negocierile pentru formarea unui Guvern. Ministrul Apararii, Nicolae Ciuca, a fost desemnat premier interimar de catre presedintele Klaus Iohannis.

#Gabriela Firea, #PSD , #Alegeri Parlamentare 2020