Deputatul PNL Florin Roman: "Daca parlamentarii isi prelungesc mandatele, sa nu mai primeasca bani pentru diurna si indemnizatie"

Joi, 15 Octombrie 2020, ora 14:51

   

Deputatul PNL Florin Roman: "Daca parlamentarii isi prelungesc mandatele, sa nu mai primeasca bani pentru diurna si indemnizatie"
Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, anunta ca a depus un amendament conform caruia, in situatia prelungirii mandatului parlamentarilor pana in martie 2021, acestia sa nu mai primeasca bani pentru diurna, indemnizatie si alte cheltuieli.

"Am depus un amendament potrivit caruia, daca parlamentarii isi prelungesc mandatele dupa 21 decembrie 2020, sa nu mai primeasca bani pentru diurna, indemnizatie sau alte cheltuieli. Sa demonstreze ca initiativa lor de a amana alegerile vine din grija fata de oameni si nu fata de propriile buzunare", a scris Roman, joi, pe Facebook.

Amendamentul propus de liderul deputatilor PNL stipuleaza ca: "Potrivit art. 63 din Constitutia Romaniei, Camera Deputatilor si Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani. Acest termen se implineste de drept la data de 21 decembrie 2020, motiv pentru care propunem ca, in situatia prelungirii mandatelor pana in luna martie 2021, deputatii si senatorii sa nu beneficieze de urmatoarele drepturi financiare prevazute prin Statutul deputatilor si al senatorilor: diurna de deplasare si cheltuielile de cazare (art. 41); dreptul la indemnizatie (art. 42); dreptul la cheltuieli de protocol (art. 44); dreptul la transport (art. 45). Mai mult decat atat, suspendarea acordarii drepturilor financiare in perioada 21 decembrie 2019 - martie 2021 ar da credibilitate initiatorilor legii, in sensul in care nu au propus amanarea datei alegerilor pentru a beneficia inca 3 luni de aceste drepturi financiare".

Deputatul independent Adrian Dohotaru a initiat un proiect de lege conform caruia data alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor, organizate ca urmare a incetarii mandatului Parlamentului ales in anul 2016, se stabileste in ziua de duminica, 14 martie 2021.

Guvernul a decis ca data alegerilor sa fie 6 decembrie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2598 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosGerila
rank 5
Interesanta propunerea :))) Dar si mai interesant ar fi sa fie
respectat termenul constitutional de 4 ani de mandat, care nu are de ce sa fie prelungit. Parlamentul actuala nu mai are nici un fel de legitimitate.
wert
rank 5
florin roman e o rusine de parlamentar
penelistul asta e o rusine de parlamentar.

acum 2 zile a sustinut si s-a votat in Parlament o gramada de bani in plus pentru camarila de partid PSD+PNL - aceeasi mizerie.

un jegos care umbla numai dupa bani trasi de la stat
Nasty
rank 5
Ciuma Rosie fuge de alegeri ca dr@ku' de tamaie!
Cine garanteaza ca situatia pandemiei COVID nu va fi mai rea in martie 2021 fata de decembrie 2020?
z123456
rank 5
ciudat este
ca nici un partid nu vorbeste, nici macar in campanie electorala de aplicarea referendumului cu parlamentul unicameral si 300 parlamentari.
Nici macar USR+ nu vorbeste de asta, nu mai vorbesc de psd si pnl.
Deci pentru ei vointa populara este luata in consideratie numai cand le convine lor.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor