Deputatul PNL Florin Roman: "Daca parlamentarii isi prelungesc mandatele, sa nu mai primeasca bani pentru diurna si indemnizatie"

Joi, 15 Octombrie 2020, ora 14:51
2820 citiri
Deputatul PNL Florin Roman: "Daca parlamentarii isi prelungesc mandatele, sa nu mai primeasca bani pentru diurna si indemnizatie"
Foto: Facebook/ Florin Roman

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, anunta ca a depus un amendament conform caruia, in situatia prelungirii mandatului parlamentarilor pana in martie 2021, acestia sa nu mai primeasca bani pentru diurna, indemnizatie si alte cheltuieli.

"Am depus un amendament potrivit caruia, daca parlamentarii isi prelungesc mandatele dupa 21 decembrie 2020, sa nu mai primeasca bani pentru diurna, indemnizatie sau alte cheltuieli. Sa demonstreze ca initiativa lor de a amana alegerile vine din grija fata de oameni si nu fata de propriile buzunare", a scris Roman, joi, pe Facebook.

Amendamentul propus de liderul deputatilor PNL stipuleaza ca: "Potrivit art. 63 din Constitutia Romaniei, Camera Deputatilor si Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani. Acest termen se implineste de drept la data de 21 decembrie 2020, motiv pentru care propunem ca, in situatia prelungirii mandatelor pana in luna martie 2021, deputatii si senatorii sa nu beneficieze de urmatoarele drepturi financiare prevazute prin Statutul deputatilor si al senatorilor: diurna de deplasare si cheltuielile de cazare (art. 41); dreptul la indemnizatie (art. 42); dreptul la cheltuieli de protocol (art. 44); dreptul la transport (art. 45). Mai mult decat atat, suspendarea acordarii drepturilor financiare in perioada 21 decembrie 2019 - martie 2021 ar da credibilitate initiatorilor legii, in sensul in care nu au propus amanarea datei alegerilor pentru a beneficia inca 3 luni de aceste drepturi financiare".

Deputatul independent Adrian Dohotaru a initiat un proiect de lege conform caruia data alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor, organizate ca urmare a incetarii mandatului Parlamentului ales in anul 2016, se stabileste in ziua de duminica, 14 martie 2021.

Guvernul a decis ca data alegerilor sa fie 6 decembrie.

Quarterly Report - Editia 4

Horoscop zilnic. Vineri, 24 mai. Zodia care va primit o invitație tentantă
Horoscop zilnic. Vineri, 24 mai. Zodia care va primit o invitație tentantă
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Proiectele...
Horoscop zilnic. Joi, 23 mai. Zodia care va trăi o aventură de neuitat
Horoscop zilnic. Joi, 23 mai. Zodia care va trăi o aventură de neuitat
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Eforturile pe...
#florin roman, #PNL, #parlamentari, #mandate, #bani, #indemnizatie, #alegeri parlamentare, #diurna , #Alegeri Parlamentare 2020