Orban: "Am facut calculul mandatelor, concluzia - se poate forma o majoritate fara PSD"

Marti, 08 Decembrie 2020, ora 13:16
5448 citiri
Orban: "Am facut calculul mandatelor, concluzia - se poate forma o majoritate fara PSD"
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marti, ca liberalii au facut calculul mandatelor obtinute dupa alegerile parlamentare si concluzia este ca se poate forma "o majoritate fara PSD", mentionand USR PLUS si UDMR ca "posibili parteneri" pentru constituirea unei majoritati si a unui nou Guvern.

"Am facut calculul mandatelor, concluzia este foarte clara - se poate forma o majoritate parlamentara fara PSD si acesta este obiectivul nostru: de a forma o majoritate parlamentara in jurul PNL, fara PSD. Din calculul mandatelor reiese foarte clar ca exista aceasta posibilitate politica si PNL se va implica in negocieri pentru a forma o majoritate parlamentara", a afirmat Orban, la sediul PNL.

El a precizat ca, din calculele de pana acum, PNL a obtinut 141 de mandate de senator si 95 de deputat.

"Nu sunt definitive, asteptam sa vedem finalizarea. Mai sunt inca de validat cateva procese-verbale, nu e inca decizia definitiva. (...) Poti sa spui 100% numai dupa ce ai rezultatele in toate sectiile de votare", a completat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, posibili parteneri cu care PNL sa formeze majoritatea parlamentara sunt USR PLUS si UDMR.

"Evident, sunt posibili parteneri cei de la USR PLUS, cei de la UDMR. (...) Eu cred ca formatiunile politice, posibil partenere, inteleg situatia Romaniei si sunt convins ca, dupa negocieri, se va ajunge la o formula stabila de Guvern, la o formula care sa poata sa puna in practica programul de guvernare bazat, evident, pe planul national de dezvoltare pe care noi l-am prezentat", a indicat presedintele PNL.

Intrebat daca va participa la negocierile privind formarea unei majoritati parlamentare si a unui nou Guvern si cu ce legitimitate, Orban a raspuns: "Da, cum sa nu, evident, cu legitimitatea unei reprezentari parlamentare consistente, care, chiar daca nu suntem partidul de pe primul loc, suntem partidul care avem cel mai mare numar de mandate".

Scandal într-o țară NATO. Fostul ambasador la Alianța Nord-Atlantică, acuzat că a colaborat cu servicii de informații străine
Scandal într-o țară NATO. Fostul ambasador la Alianța Nord-Atlantică, acuzat că a colaborat cu servicii de informații străine
Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri, 12 iulie, pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a...
Primarul Slatinei demisionează din funcție și din PSD. Emil Moț a luat decizia "pentru a stopa presiunile constante ale PNL"
Primarul Slatinei demisionează din funcție și din PSD. Emil Moț a luat decizia "pentru a stopa presiunile constante ale PNL"
Primarul PSD din Slatina, Emil Moț, renunță la mandat înainte de termen și acuză PNL de presiuni asupra instituției, miercuri, 10 iunie. Noul mandat a fost câștigat la alegerile din 9...
#premier, #PNL, #Orban , #Alegeri Parlamentare 2020
  1. Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcţia de preşedinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
  2. Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial
  3. ”Deputatul Shaormă” vrea să spele imaginea mentorului său Dumitru Buzatu. Războiul absurd pe care îl duce cu presa
  4. Dezbateri cu scântei în Parlament la adoptarea ”legii urșilor”. Deputat USR: „Mimați / V-ați urcat pe o tragedie”
  5. Donații dubioase ale unor candidați AUR cu venituri modeste, puși pe poziții neeligibile. „Ne întrebăm de unde provin aceşti bani”
  6. ”Triumful corectitudinii” la Primăria Sectorului 5. Cum plănuiește fiul lui Piedone să cheltuiască 20 de milioane de lei
  7. Principalele modificări cerute de USR la legea privind urșii. „Nu trebuie să mai aşteptăm fel şi fel de avize”
  8. George Simion, enervat de alertele de caniculă: „Aceste minți bolnave caută să bage frica în oameni”
  9. Problema urșilor, analizată în ședință extraordinară la Camera Deputaților. Câte animale urmează să fie ucise
  10. Trecutul profesional al parlamentarilor, secret de stat. De ce își ascund politicienii CV-urile. „Trei luni de zile am fost linșat”