Ziare.com

Pana la ce ora vor putea vota alegatorii aflati la ora 21:00 la rand la alegerile parlamentare

Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 17:24

   

Pana la ce ora vor putea vota alegatorii aflati la ora 21:00 la rand la alegerile parlamentare
Alegatorii care la ora 21:00 se afla in sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara acestui sediu pot sa isi exercite dreptul de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie pana cel mult la ora 23:59, acestia primind bonuri de ordine cu stampila de control a sectiei de votare.

Biroul Electoral Central a emis luni o decizie privind unele masuri pentru exercitarea dreptului de vot.

Conform procedurii stabilite, in ziua votarii, la ora 21,00, doi membri ai biroului electoral al sectiei de votare, desemnati prin decizie a acestuia, verifica daca in sediul sectiei de votare sau in afara acestuia se afla alegatori care stau la rand pentru a-si exercita dreptul de vot. In cazul in care la ora 21,00 in sediul sectiei de votare sau in afara acestuia nu se afla alegatori care stau la rand pentru a-si exercita dreptul de vot, cei doi membri ai biroului electoral incheie un proces-verbal constatator in acest sens, pe care il predau presedintelui biroului electoral al sectiei de votare.

Daca la ora 21:00 in sediul sectiei de votare si/sau in afara acestuia se afla alegatori care stau la rand pentru a-si exercita dreptul de vot, cei doi membri ai biroului electoral numara alegatorii aflati la rand la ora 21:00, inmaneaza bonuri de ordine, pe care s-a aplicat stampila de control a sectiei de votare sau echivalentul acesteia, consemneaza numarul acestora intr-un proces-verbal constatator si raman in afara localului de vot pentru a monitoriza ordinea de acces in cadrul acestuia.

Inaintea exercitarii dreptului de vot, alegatorii predau biroului electoral al sectiei de votare bonurile de ordine primite, a mai stabilit BEC.

Citeste si: DOCUMENT Au fost stabilite masurile sanitare care vor fi impuse la sectiile de vot din strainatate pentru alegerile parlamentare

Citeste si: AEP a aprobat 748 de sectii de votare in strainatate pentru alegerile parlamentare. Votul se va desfasura timp de doua zile, in 5 si 6 decembrie

Citeste si: UBB a lansat o platforma online unde alegatorii pot sa compare programele electorale ale partidelor care candideaza la alegerile parlamentare
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1923 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor