PMP cere renumararea voturilor in 30 de sectii din judetul Bistrita-Nasaud, acuzand nereguli

Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 14:35
6011 citiri
PMP cere renumararea voturilor in 30 de sectii din judetul Bistrita-Nasaud, acuzand nereguli
FOTO: Hepta.ro

Filiala PMP Bistrita-Nasaud a depus o contestatie la Biroul Electoral Judetean (BEJ), prin care reclama mai multe nereguli la 30 de sectii de votare din judet si cere renumararea voturilor in aceste cazuri, insa actiunea a fost respinsa de catre BEJ, potrivit deciziei publicate pe site-ul Institutiei Prefectului.

Contestatia a fost trimisa in cursul serii de luni, prin posta electronica, iar BEJ Bistrita-Nasaud a analizat-o a doua zi, luand decizia sa o respinga ca inadmisibila, avand in vedere ca o eventuala renumarare a voturilor este de competenta Biroului Electoral Central si ca reprezentantii PMP din sectiile de votare mentionate nu au facut nicio contestatie in timpul procesului de numarare a voturilor, dar nici in momentul incheierii proceselor verbale.

Cei de la PMP au sustinut, prin contestatia depusa, ca la o sectie de votare nu a fost inregistrat niciun vot pentru lista de candidati pentru Senat, cu toate ca reprezentantul partidului din sectie sustine ca ar fi votat acea lista, dar si ca la mai multe sectii ar exista "un numar prea mare de voturi anulate si albe, raportat la numarul de voturi exprimate in total", precum si "diferente prea mari intre rezultatele obtinute la alegerile locale (...) si rezultatele obtinute la alegerile parlamentare".

Filiala Bistrita-Nasaud a PMP, condusa de deputatul Ionut Simionca, a obtinut, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, cele mai bune scoruri intre organizatiile din tara ale partidului - 9,6% la Senat si 10,91% la Camera Deputatilor -, clasandu-se pe locul al treilea la nivel judetean, dupa PNL si PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#PMP, #voturi, #BEJ , #Alegeri Parlamentare 2020