Primar incompatibil, scos de pe lista PNL pentru Camera Deputatilor

Luni, 19 Octombrie 2020, ora 08:12
4216 citiri
Primar incompatibil, scos de pe lista PNL pentru Camera Deputatilor
Primarul din Deta, Petru Roman FOTO Facebook/Pit Roman

Listele liberalilor cu candidatii pentru alegerile parlamentare au fost definitivate, duminica seara, in cadrul Biroului Permanent National (BPN) al PNL, cu o modificare la cea pentru Camera Deputatilor, fiind inlocuit, "pe criterii de integritate", primarul in exercitiu si ales al orasului Deta, Petru Roman, cu vicepresedintele TNL national, Claudiu Chira.

"BPN a restabilit lista initiala pe care am propus-o organizatiei judetene, Petru Roman fiind inlocuit, date fiind criteriile de integritate. Petru Roman a fost votat in forul primarilor drept candidat pentru Parlamentul Romaniei, pentru locul patru, colegii mei, care si-au exprimat aceasta optiune neavand, cel mai probabil, toate informatiile necesare. De astazi, PNL Timis are o lista definitiva de candidati si consider ca avem o imbinare perfecta de experienta si tinerete pe listele pentru Senat si Camera Deputatilor", a afirmat presedintele interimar al PNL Timis, Alin Nica, fost primar al comunei Dudestii Noi si presedinte ales al Consiliului Judetean Timis, intr-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit acestuia, la Senat, experienta senatoarei Alina Gorghiu, care deschide lista si este "cel mai activ parlamentar de Timis", cu peste 80 de initiative legislative, este completata de "tineretea si entuziasmul" omului de afaceri Ionut Gaita.

La Camera Deputatilor, cei doi lideri, Marilen Pirtea, care in mandatul 2016-2020 a avut peste 50 de initiative legislative, si Ben-Oni Ardelean, primesc ajutorul mai tinerilor Cosmin Sandru, presedinte al TNL Timis, Claudiu Chira, fost prim-vicepresedinte al PNL Timisoara si vicepresedinte TNL la nivel national, si Ciprian Bogdan, consilier europarlamentar.

"Cosmin Sandru este un tanar om de afaceri, Ciprian Bogdan are experienta a sase ani de Parlament European, iar cu Claudiu Chira lucrez de aproape doi ani, fiind directorul Societatii de Administrare a Domeniului Public si Privat din Dudestii Noi (al carui primar a fost Alin Nica, n.r.)", spune presedintele interimar al PNL Timis, Alin Nica.

Liderul interimar al liberalilor timiseni sustinea in conferinta de presa de vineri ca nu are informatii potrivit carora primarul ales al orasului Deta, aflat la cel de-al patrulea mandat, Petru Roman, ar avea probleme de incompatibilitate care sa-i interzica acestuia prezenta si pe lista candidatilor la Camera Deputatilor.

"Categoric, daca sunt probleme de integritate si noi poate nu am stiut in mod concret atunci cand s-a dat votul (de aprobare a listei candidatilor la parlamentare, n.r.), conducerea nationala va lua masuri. Eu personal nu am informatii despre Petru Roman cum ca nu ar mai putea sa ocupe o functie de demnitate publica. Din cate stiu, Petru Roman ne-a informat pe noi ca a castigat toate procesele cu Prefectura, atunci cand a fost vorba de demitere si de incetarea mandatului, dar si cu Partidul Social Democrat, cand a fost vorba despre candidatura domniei sale la Primaria Deta. Instanta este cea care trebuie sa se pronunte. (...). Daca nu va putea sa candideze, atunci Biroul National al PNL nu il va nominaliza pe lista pentru Parlamentul Romaniei", afirma Alin Nica.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#primar Deta, #incompatibil, #petru roman , #Alegeri Parlamentare 2020