Primar incompatibil, scos de pe lista PNL pentru Camera Deputatilor

Luni, 19 Octombrie 2020, ora 08:12
4372 citiri
Primar incompatibil, scos de pe lista PNL pentru Camera Deputatilor
Primarul din Deta, Petru Roman FOTO Facebook/Pit Roman

Listele liberalilor cu candidatii pentru alegerile parlamentare au fost definitivate, duminica seara, in cadrul Biroului Permanent National (BPN) al PNL, cu o modificare la cea pentru Camera Deputatilor, fiind inlocuit, "pe criterii de integritate", primarul in exercitiu si ales al orasului Deta, Petru Roman, cu vicepresedintele TNL national, Claudiu Chira.

"BPN a restabilit lista initiala pe care am propus-o organizatiei judetene, Petru Roman fiind inlocuit, date fiind criteriile de integritate. Petru Roman a fost votat in forul primarilor drept candidat pentru Parlamentul Romaniei, pentru locul patru, colegii mei, care si-au exprimat aceasta optiune neavand, cel mai probabil, toate informatiile necesare. De astazi, PNL Timis are o lista definitiva de candidati si consider ca avem o imbinare perfecta de experienta si tinerete pe listele pentru Senat si Camera Deputatilor", a afirmat presedintele interimar al PNL Timis, Alin Nica, fost primar al comunei Dudestii Noi si presedinte ales al Consiliului Judetean Timis, intr-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit acestuia, la Senat, experienta senatoarei Alina Gorghiu, care deschide lista si este "cel mai activ parlamentar de Timis", cu peste 80 de initiative legislative, este completata de "tineretea si entuziasmul" omului de afaceri Ionut Gaita.

La Camera Deputatilor, cei doi lideri, Marilen Pirtea, care in mandatul 2016-2020 a avut peste 50 de initiative legislative, si Ben-Oni Ardelean, primesc ajutorul mai tinerilor Cosmin Sandru, presedinte al TNL Timis, Claudiu Chira, fost prim-vicepresedinte al PNL Timisoara si vicepresedinte TNL la nivel national, si Ciprian Bogdan, consilier europarlamentar.

"Cosmin Sandru este un tanar om de afaceri, Ciprian Bogdan are experienta a sase ani de Parlament European, iar cu Claudiu Chira lucrez de aproape doi ani, fiind directorul Societatii de Administrare a Domeniului Public si Privat din Dudestii Noi (al carui primar a fost Alin Nica, n.r.)", spune presedintele interimar al PNL Timis, Alin Nica.

Liderul interimar al liberalilor timiseni sustinea in conferinta de presa de vineri ca nu are informatii potrivit carora primarul ales al orasului Deta, aflat la cel de-al patrulea mandat, Petru Roman, ar avea probleme de incompatibilitate care sa-i interzica acestuia prezenta si pe lista candidatilor la Camera Deputatilor.

"Categoric, daca sunt probleme de integritate si noi poate nu am stiut in mod concret atunci cand s-a dat votul (de aprobare a listei candidatilor la parlamentare, n.r.), conducerea nationala va lua masuri. Eu personal nu am informatii despre Petru Roman cum ca nu ar mai putea sa ocupe o functie de demnitate publica. Din cate stiu, Petru Roman ne-a informat pe noi ca a castigat toate procesele cu Prefectura, atunci cand a fost vorba de demitere si de incetarea mandatului, dar si cu Partidul Social Democrat, cand a fost vorba despre candidatura domniei sale la Primaria Deta. Instanta este cea care trebuie sa se pronunte. (...). Daca nu va putea sa candideze, atunci Biroul National al PNL nu il va nominaliza pe lista pentru Parlamentul Romaniei", afirma Alin Nica.

Ce au câștigat și ce au pierdut Iohannis și România în urma candidaturii la șefia NATO: ”Tevatura a fost receptată ca fiind mai degrabă pe persoană fizică”
Ce au câștigat și ce au pierdut Iohannis și România în urma candidaturii la șefia NATO: ”Tevatura a fost receptată ca fiind mai degrabă pe persoană fizică”
Retragerea candidaturii la șefia NATO a președintelui Klaus Iohannis nu vine ca o surpriză, însă analiștii punctează că șeful statului ar fi putut câștiga o șansă uriașă. Nu și-a...
Ce scrie presa străină despre retragerea candidaturii lui Iohannis la șefia NATO: ”Finalul unui fals suspans”
Ce scrie presa străină despre retragerea candidaturii lui Iohannis la șefia NATO: ”Finalul unui fals suspans”
Preşedintele român Klaus Iohannis şi-a anunţat retragerea candidaturii de la şefia NATO, lăsând astfel drum liber premierului olandez Mark Rutte să-i succeadă lui Jens Stoltenberg,...
#primar Deta, #incompatibil, #petru roman , #Alegeri Parlamentare 2020
  1. Ce au câștigat și ce au pierdut Iohannis și România în urma candidaturii la șefia NATO: ”Tevatura a fost receptată ca fiind mai degrabă pe persoană fizică”
  2. Ce scrie presa străină despre retragerea candidaturii lui Iohannis la șefia NATO: ”Finalul unui fals suspans”
  3. Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
  4. Includerea AUR în Grupul Conservatorilor din PE, criticată de oamenii lui Viktor Orban: FIDESZ nu poate sta alături de „un astfel de partid”
  5. Cum vede CTP retragerea lui Klaus Iohannis: ”Ne mai rămâne totuși o speranță, să ne concentrăm cu toții...”
  6. Variantele pentru organizarea alegerilor prezidențiale. Coaliția va lua decizia finală marți SURSE
  7. Războiul dintre Clotilde Armand și Toni Greblă, tranșat de Autoritatea Electorală Permanentă
  8. Klaus Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO. România îl va susține pe olandezul Mark Rutte
  9. Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
  10. Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”