PSD forteaza, marti, in Parlament, schimbare datei alegerilor parlamentare. Rolul cheie al secretarului Senatului Romaniei

Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 06:51
9543 citiri
PSD forteaza, marti, in Parlament, schimbare datei alegerilor parlamentare. Rolul cheie al secretarului Senatului Romaniei
Foto: Facebook/ Partidul Social Democrat

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, afirma ca marti social-democratii vor incerca schimbarea din functie a secretarului Senatului Romaniei si a membrilor Biroului Permanent al camerei superioare a Parlamentului, sustinand ca activitatea Senatului este blocata pentru ca legea care confera Parlamentului dreptul de a stabili data alegerilor sa nu fie pusa pe ordinea de zi.

"Incercam maine sa facem un plen fizic la Senat, sa schimbam secretarul care nu s-a mai prezentat la serviciu. Tot Senatul este blocat, deci legislativul in Romania, camera superioara, Senatul, este in acest moment blocat ca nu cumva aceasta lege care ar conferi dreptul Parlamentului de a spune cand este data alegerilor sa nu cumva sa fie prinsa pe ordinea de zi.

Sa fie un plen fizic si sa schimbam membrii Biroului Permanent si maine se va vedea exact ce forte politice vor sa fie alegeri pe 6 decembrie, cele care boicoteaza deja de doua saptamani Senatul, in speta PNL-ul si USR-ul, si fortele politice care iau in considerare ceea ce spun specialistii, ca aceste alegeri nu trebuie sa fie pe data de 6 decembrie", a declarat Marcel Ciolacu, luni seara, intr-o emisiune la TVR.

Acesta a adaugat ca, in functie de prezenta la sedinta de marti a Senatului, se va vedea care sunt partidele care vor organizarea de alegeri pe 6 decembrie.

"Retorica de televizor se termina cand vom vedea maine, care forte politice vor si prezente la Senat si care nu. Se limpezesc apele", a opinat Ciolacu.

Liderul PSD a criticat dur actualul Guvern pentru decizia de organizare a scrutinului general luna viitoare.

"Atata timp cat mor oameni, eu ii condamn. Astfel de decizii nu trebuie luate cand e vorba de vieti omenesti. Nu poti sa iesi sa spui ca romanii sunt de vina fiindca s-au imbolnavit si de asta mor. (...) Ei nu fac o distinctie intre a fi demnitari si ministru al Guvernului si prim ministru cu anumite responsabilitati si a intra in campania electorala. E un talmes-balmes", a mai declarat Ciolacu.

Intrebat daca in opinia sa vor fi organizate, in cele din urma, alegeri pe 6 decembrie, Ciolacu a raspuns: "In acest moment atat presedintele, cat si PNL, indiferent de cati romani mor si de cate cazuri vor fi pe zi, doresc sa fie alegeri pe 6 decembrie. Decat o decizie la nivel european sa-i poata stopa din aceasta aventura in care antreneaza intreaga Romanie. Este o aventura in momentul acesta sa facem alegeri si vom plati cu totii aceste costuri. (.. .) Si nu e vorba de costuri economice, vom plati costuri in vieti omenesti. Asta e adevarul, e crud, dar asta e adevarul".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#PSD Senat, #PSD alegeri, #Ciolacu PSD, #Ciolacu alegeri , #Alegeri Parlamentare 2020