Rares Bogdan: "Avem o majoritate confortabila. Premierul trebuie sa aiba Justitia, Internele, Finantele si Fondurile Europene"

Marti, 08 Decembrie 2020, ora 13:39
10620 citiri
Rares Bogdan: "Avem o majoritate confortabila. Premierul trebuie sa aiba Justitia, Internele, Finantele si Fondurile Europene"
FOTO: Facebook/Rares Bogdan

Rares Bogdan a sustinut marti, 8 decembrie, la finalul sedintei de la PNL pe tema strategiei de negociere pentru formarea noului guvern, ca PNL, USR-PLUS si UDMR vor avea 244 de parlamentari, carora li se adauga cei 16 de la minoritatile nationale, astfel ca exista o majoritate care le va permite sa aiba Guvernul si sa "izoleze" PSD.

"Cred ca Parlamentul va fi investit in 21 decembrie, deci imediat putem avea un nou guvern. Asta inseamna pana la Craciun, pana in ajunul Craciunului", a declarat Rares Bogdan.

Coalitia este clara: PNL-USR-UDMR. E clar ca PMP n-a intrat in Parlament, raman cele trei partide de dreapta cu 244 de deputati si senatori, plus 16 de la minoritati, deci avem o majoritate confortabila de 260, cu aproximativ 36 de parlamentari in plus fata de cei 234 necesari", a anuntat Rares Bogdan.

"De aici incolo vom armoniza cele trei programe de guvernare. Vom discuta despre PNRR si speram ca USR PLUS sa accepte cat mai mult din programul nostru de rezilienta", a completat el.

Prim-vicepresedintele PNL a spus ca nu s-a discutat despre ministere, dar ca "prim-ministrul va trebui sa aiba cateva ministere fara de care e greu sa-si puna programul in aplicare si aici vorbim in primul rand de Ministerul Justitiei, de Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Finantelor si Ministerul de Interne".

"Raman in discutie toate ministerele, noi nu am facut o lista pe care PNL nu le cedeaza", a tinut el sa precizeze.

"Cred ca Parlamentul nou constituit va fi undeva in 21 decembrie, pentru ca expira mandatele alesilor actuali. Putem avea chiar inainte de Craciun un nou guvern", a completat Rares Bogdan.

Intrebat de ce USR-PLUS si UDMR au discutat cu presedintele Klaus Iohannis si nu cu Ludovic Orban, care este presedintele PNL, el a raspuns ca asa este normal, deoarece "presedintele are un parteneriat cu fortele de dreapta sa poarte discutii, nu mi se pare nimic anormal. (...) Cuvantul decisiv il are presedintele Romaniei".

Rares Bogdan a mai spus ca nu se poarta discutii cu PSD, acest partid fiind "izolat".

Intrebat daca se vede in functia de presedinte al PNL, el a isi vede "lungul nasului" si ca are "o pozitie importanta in PNL, cred ca este suficient pentru moment".

Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
Aproape jumătate din lista europarlamentarilor români care urmează să își preia mandatul sunt nume noi în panoplia Parlamentului European. Printre aceștia sunt atât foști miniștri,...
Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
Opt instituţii şi direcţii din subordinea Municipalităţii urmează să fie desfiinţate, după ce activitatea şi personalul lor vor fi transferate altor instituţii, până la data de 15...
#rares bogdan , #Alegeri Parlamentare 2020
  1. Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
  2. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  3. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  4. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  5. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  6. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  7. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  8. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea
  9. Cum va arăta USR în era Lasconi: ”Dacă vrei să fii relevant în spațiul public, trebuie să arăți că ai câștigat o luptă”
  10. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”