Surpriza alegerilor parlamentare 2020. Cine controleaza AUR, alianta condusa de miscarea "anti-botnita"

Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 21:20
12796 citiri
Surpriza alegerilor parlamentare 2020. Cine controleaza AUR, alianta condusa de miscarea "anti-botnita"

Rezultatele sondajelor de opinie efectuate in cursul zilei de duminica, 6 decembrie, de operatorii institutului de sondare CURS-Avangarde preconizeaza urmatoarele rezultate la alegerile parlamentare 2020.

PSD - 30,5%

PNL - 29%

USR-PLUS - 15,9%

UDMR - 5,7%

AUR - 5,3%

PMP - 5%

Pro Romania - 5%.

Rezultate pentru Camera Deputatilor

PSD 30,5%

PNL 29%

USR 15,9%

Udmr 5,7%

Pro ro 5%

PMP 5%

Rezultate pentru Senat

30,6%

29,10%

16,4%

UDMR 5,7%

PMP 5%

PRO RO 5%.

Cum s-a format AUR

Partidul Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) a fost infiintat in septembrie 2019 de George Simion, militant pentru unirea Basarabiei cu Romania. El a organizat proteste cu tenta nationalista in Tinutul Secuiesc si, mai recent, s-a facut cunoscut prin miscarile de strada impotriva masurilor de limitare a raspandirii virusului SARS_COV_2.

AUR a avut primul congres in 24 ianuarie 2020, conducerea aleasa fiind formata din doi copresedinti: George Simion si fostul jurnalist Claudiu Tarziu. Presedinte al senatului partidului este scriitorul Sorin Lavric, unul dintre membrii comitetului de initiativa "Romania pentru Familie", absolvent al Facultatii de Medicina si al Facultatii de Filosofie, si doctor in filosofie in 2005.

Alianta pentru Unirea Romanilor isi propune sa realizeze unitatea romanilor, oriunde s-ar regasi acestia, la Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cernauti, in Timoc, Italia sau Spania, "pentru insasi existenta noastra ca neam".

"Familia este baza oricarei societati sanatoase. De aceea, este vital ca societatea sa stimuleze constituirea de familii, sa sprijine si sa apere familia. Membrii unei familii au o legatura de singe, dar si una de ordin spiritual, integrata in unitatea complexa a neamului.

Natiunea este comunitatea tuturor celor care au o limba, o cultura si o istorie comuna, indiferent ca se regasesc intre granitele aceluiasi stat sau nu. Iubirea de neam este fireasca si se exprima prin pazirea si afirmarea creatoare a fiintei si geniului national, precum si printr-un efort constient de armonizare cu celelalte neamuri, in concertul universal al omenirii.Idealul national este reunificarea tuturor teritoriilor care apartin comunitatilor romanesti istorice.

Credinta crestina este fundament al civilizatiei europene si izvor de sanatate morala. Libertatea si demnitatea persoanei sint de neconceput in absenta legii morale, care este continuta in invatatura de credinta.

Libertatea este cel mai de pret dar al lui Dumnezeu pentru om si se cuvine aparata si pastrata. Libertatea de gindire, de credinta, de exprimare, de asociere, de miscare, de initiativa, precum si accesul liber al persoanei la o activitate economica sint esentiale intr-o democratie", se arata in viziunea AUR.

Citeste si:
Preşedintele Poloniei s-a adresat parlamentului ucrainean: “Nu voi avea odihnă până când Ucraina va deveni membru UE”
Preşedintele Poloniei s-a adresat parlamentului ucrainean: “Nu voi avea odihnă până când Ucraina va deveni membru UE”
Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, s-a adresat, sâmbătă, parlamentului ucrainean, el afirmând că nu va avea odihnă până când Ucraina va deveni membru al Uniunii Europene. “Nu voi...
România a pierdut medalia de aur la Mondialul de box feminin: ”Prea se continuă cu măgăriile astea”
România a pierdut medalia de aur la Mondialul de box feminin: ”Prea se continuă cu măgăriile astea”
Antrenorul lotului de senioare al României, Adrian Lăcătuş, a rămas cu un gust amar după finala pierdută de Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg), vineri, la Mondialele de box feminin de la...